Verstappen: Túl lassúak voltunk, ilyen egyszerű - F1VILÁG.HU

Verstappen: Túl lassúak voltunk, ilyen egyszerű

HIRDETÉS
Mindent meg kell tennie a Red Bull Forma-1-es csapatának azért, hogy javítson autójának versenyképességén – ezt mondja Max Verstappen, aki úgy érzi, nem sok mindent tehettek volna, hogy több esélyük legyen a győzelemre a Spanyol Nagydíjon.
BARCELONA, SPAIN - MAY 09: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda on track during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 09, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Verstappen sokáig az élen állt a barcelonai versenyen, miután a rajtnál Lewis Hamilton elé tudott kerülni. A Mercedes alternatív taktikája viszont kifogott a Red Bullon, így a holland pilóta végül elbukta a futamot a hétszeres világbajnokkal szemben.

A verseny után sokan feltették a kérdést, vajon lett volna-e esélye Verstappennek akkor, ha rögtön kihívják őt egy második kiállásra, amikor látták, hogy Hamilton is a bokszba hajt, a fiatal pilóta viszont azt mondja, egész egyszerűen nem voltak elég gyorsak – ez volt a legfőbb probléma.

„Túl lassúak voltunk. Így összegezhetnénk” – mondta a holland versenyző. „Nem igazán van más, amit említhetnénk. Mindent megpróbáltam, amit csak tudtam, igyekeztem vigyázni a gumikra, meg ilyenek, de ez nem elég, amikor mögötted úgy nyomják, hogy egyértelműen jobb a tempójuk.”

„Az ember persze próbálja tartani a lépést, és a lehető legjobban próbál taktikázni, de ha korábban kiálltunk volna arra a második kiállásra, akkor sem hiszem, hogy elkaphattam volna Lewist – mert a közepes keveréken szerintem egyszerűen lassabb voltam egy kicsit.”

„Az, hogy Lewis egy ilyen pályán ennyire közel tudott maradni, folyamatosan 1 másodpercen belül, azt mutatja, hogy nem sokat tehettem volna. Mindenesetre attól még ez egy jó eredmény. Persze az ember mindig többet akar.”

„Azt gondolom, hogy nem kellene megelégednünk ezzel a 2. hellyel jelenleg, viszont mindent megpróbáltunk. Az élre kerültem a rajtnál, és próbáltam menni a győzelemért. Természetesen jónak tűnik, hogy az ember ilyen sokáig az élen van, de meg kell nézni azt is, mi történik a versenyen, és összességében azt gondolom, egy kis tempó hiányzott a versenyen.”

„Idén eddig így alakult, az időmérőn látszólag egészen versenyképesek vagyunk, a futamokon pedig kicsit jobban küszködünk.”

Arra a kérdésre, hogy mit kell tennie a Red Bullnak annak érdekében, hogy ne kerüljenek újra olyan helyzetbe, mint Barcelonában, Verstappen hozzátette: „Egyszerűen gyorsabb autóra van szükségünk. És akkor nem kell ilyen helyzetbe kerülni. Erre kell most fókuszálnunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!