DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Verstappen szerint Albon újra erős lehet

A Red Bull holland pilótája bízik abban, hogy korábbi csapattársa ismét jó formában versenyezhet majd a Williamsnél. Max Verstappen úgy véli, Alexander Albon tanulhat Pierre Gasly esetéből.

Az energiaitalos istálló rengeteg tehetséges versenyzőt kipróbált azóta, hogy 2005-ben megkezdték Formula-1-es szerepvállalásukat, ám csak kevesen tudtak hosszú ideig a csapatban maradni és sikeresek lenni. Utóbbiak közé tartozik Max Verstappen is, akinek az idei évben komoly esélye van arra, hogy megszerezze élete első világbajnoki címét, ám nem mindenki volt ilyen szerencsés.

Pierre Gasly annak idején nagyszerűen teljesített a Red Bull fiókcsapatában, így egyértelműnek tűnt, hogy megkapta a lehetőséget a nagyok között, ám nagyon hamar elvették tőle ezt a lehetőséget, miután nem voltak megelégedve a teljesítményével. A francia pilóta azóta viszont újra felépítette magát, a tavalyi esztendőben pedig már az első futamgyőzelmét is megszerezte az Olasz Nagydíjon.

Hasonló cipőben jár most Alexander Albon is, aki nemrég még Verstappen csapattársa volt, idén viszont már csak a DTM-ben jutott neki hely, ám úgy néz ki, van még remény a számára, hiszen a következő szezontól már a Williams autóját vezetheti. A világbajnoki pontverseny éllovasa úgy látja, a thai pilóta tanulhat abból, ahogyan Gasly kezelte a dolgokat.



„Küldtem egy üzenetet neki, hogy nagyon örülök ennek. Csak így kezdheti újra. Ha megnézzük, hogyan teljesített a Toro Rossónál, az hasonló volt ahhoz, amit Pierre csinált, ez pedig nagyon jól nézett ki, de aztán átjött a Red Bullhoz és szenvedett. Az autó nem feküdt neki igazán” ─ idézte Verstappen szavait a Planet F1.

A holland pilóta mindig is egy jó versenyzőnek tartotta Albont, így reméli, hogy a Williamsnél magára találhat majd.

„Szerintem a Williams csapatában kevesebb nyomás alatt lesz és újra megmutathatja majd mit tud. Régebben a gokartban versenyeztünk egymással és én mindig mondtam neki, hogy nagyon jó, csak bizonyos körülmények miatt ezt nem tudta megmutatni” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: