Verstappen: Örökre a Red Bullnál akarok maradni! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Örökre a Red Bullnál akarok maradni!

HIRDETÉS
Elképesztő végjátékot hozott a 2021. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat utolsó versenye, az Abu Dhabi Nagydíj, ahol Max Verstappen egy utolsó körös előzéssel szerezte meg a világbajnoki címet.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Race winner and 2021 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates with Red Bull Racing Team Principal Christian Horner in parc ferme during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A holland versenyző az egész futam során hátrányban volt Lewis Hamiltonnal szemben, Nicholas Latifi hajrában történt balesete miatt azonban pályára küldték a biztonsági autót.

A Red Bull a bokszba hívta Verstappent, az utolsó kör előtt pedig a biztonsági autó elhagyta a pályát, így a holland a friss lágy abroncsokkal indíthatott támadást riválisa ellen.

Verstappen nagyon agresszív volt, és keményen bevetődött Hamilton mellé, és el is ment a címvédő mellett. A Red Bull versenyzője a futamot megnyerve lett világbajnok. a leintés után pedig érthető módon kereste a szavakat.

„Végig harcoltunk, és aztán az a lehetőség az utolsó körben… hihetetlen” – mondta a könnyeivel küszködte a holland. „Még mindig görcsben vagyok… Őrület.”

„Nem tudom, mit mondjak. Ezek a srácok az én csapatom, és a hondás srácok… Megérdemlik!”

„Nagyon imádom őket. Nagyon-nagyon élvezem a velük való munkát 2016 óta. De az idei év hihetetlen volt.”

„A csapatomnak üzenem, remélem tudják, mennyire imádom őket! Remélem, hogy még 10-15 évig közösen csinálhatjuk ezt! Nincs értelme változtatni. Életem végéig velük akarok maradni! Ők is imádnak engem. Őrület…”

„Nagyon boldog vagyok, Christian [Horner] és Helmut [Marko] bizalmat szavaztak nekem 2016-ban. A célunk természetesen az volt, hogy megnyerjük ezt a világbajnokságot, és most sikerült.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!