KezdőlapFormula 1Verstappen nyugodt, de reméli, végre harcolhat a bajnoki címért

Verstappen nyugodt, de reméli, végre harcolhat a bajnoki címért

-

Max Verstappen 2016-os, első győzelme óta már lassan öt év telt el, az akkor berobbanó holland viszont még mindig nem tudott a világbajnoki címért harcolni.

Na persze ez nem rajta múlt, mert a Red Bullal sosem tudott elég közel lenni a hibridérában egyeduralkodó Mercedeshez. Verstappen reméli, 2021 más lesz, ugyanakkor nyugodtan várja a szezont.

„Természetesen szeretnék harcolni a bajnokságért 2021-ben, de majd meglátjuk” – idézi őt az Autosport.com. „Úgy értem, még mindig nagyon fiatal vagyok. Az emberek persze azt mondják, hogy az időm gyorsan telik, ugyanakkor nagyon nyugodt vagyok, tudom, hogy ez az élet része. Azt is tudom, hogy nem lehet erőltetni a dolgokat az életben. Nyugodtnak kell maradni.”

Az Abu-Dhabi Nagydíjon aratott győzelme után az elvárások kicsit megnőttek, de Verstappen még nem tudja, mire számíthat, főleg hogy a Mercedes állítólag már jövő évre dolgozott.

„Azt hiszem nagy lépést tehetünk, de számítok rá, hogy a többiek is így tesznek majd. Remélhetőleg a mi fejlődésünk nagyobb lesz, mint a másoké” – zárta gondolatát.