Verstappen: Nem lesz egyszerű a Mercedesekkel - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nem lesz egyszerű a Mercedesekkel

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője nem számít egyszerű versenyre vasárnap: habár a Stájer Nagydíj időmérőjén megszerezte a pole-t, szoros csatát vár a Mercedesekkel.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 26: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on June 26, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Verstappen közel 2 tizedmásodperces előnnyel végzett Valtteri Bottas előtt a Stájer Nagydíj időmérő edzésén – azonban mivel Bottas 3 rajthelyes büntetést kap, Lewis Hamilton rajtolhat majd mellőle. 

A holland pilóta elégedett a hétvége eddigi alakulásával – két szabadedzés után ugyanis az időmérőn is az első helyen végzett. 

„Eddig ez egy nagyon jó hétvége volt, a végén a forgalom miatt egy kicsit trükkös volt, de megérte. Nagyon örülök, hogy a hazai pályánkon megszereztük a pole-t, mert kívülről könnyebbnek tűnik egy kör, mint amilyen valójában” – mondta a Red Bull versenyzője. 

„Nagyon jó volt vezetni az autót, de a forgalom miatt nehéz volt tiszta kört autózni, végül a Q3-as első köröm elegendőnek bizonyult. Volt egy jó első szektorom, így nagyon örülök, hogy itthon tudtam pole-t szerezni” – folytatta a holland.

„A köröm nem volt tökéletes, de elég jól sikerült. A verseny nem lesz egyszerű, ahogy sohasem az. Mindenképp szoros küzdelemre számítok, remélhetőleg olyan érdekes lesz, mint Franciaországban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!