Verstappen nem beszél Hamiltonról, a Magyar Nagydíjra fókuszál - F1VILÁG.HU

Verstappen nem beszél Hamiltonról, a Magyar Nagydíjra fókuszál

HIRDETÉS
Nem kívánt véleményt formálni a Brit Nagydíjon történt balesettel kapcsolatban Max Verstappen. A holland pilóta először szólalt meg a silverstone-i események után, és kizárólag arra fókuszál, hogy győzzön a hétvégi Magyar Nagydíjon.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 24: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing reacts in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on June 24, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Christian Bruna - Pool/Getty Images)

Verstappen a silverstone-i verseny első körében esett ki, miután összeütközött a címvédő Lewis Hamiltonnal. A holland pilóta nagy sebességgel ütközött a gumifalnak, kórházba is kellett szállítani, de kisebb zúzódásokkal megúszta a bukást.

Kedden derült ki, csapata, a Red Bull az ügy felülvizsgálatát kéri a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA), a csapat ugyanis egyáltalán nem elégedett azzal, hogy Hamilton mindössze 10 másodperces büntetést kapott, melyet követően meg tudta nyerni a Brit Nagydíjat.

Verstappen azt mondja, ő nem akar már a történtekről beszélni, kizárólag a hungaroringi hétvégére fókuszál.

„Örülök, hogy Magyarországon újra pályára gurulhatok ezen a hétvégén, főleg a legutóbbi verseny eredménye után” – mondta a holland. „Vannak persze zúzódásaim, de ez normális egy ilyen nagy becsapódás után – viszont tréningezem és jól érzem magam.”

„Ezen a hétvégén elindultam egy 24 órás szimulátorversenyen is, ami remek teszt volt ahhoz, hogy lássam, hogyan reagál a testem arra, hogy sokat ülök egyhelyben, a képernyő mögött. Teljesen rendben voltam, ami miatt pozitívan várom a hétvégét. Határozottan készen állok arra, hogy ismét nekifussunk!”

„Nem igazán van mit mondanom ebben a médiaőrületben, és hogy őszinte legyek, nem is akarok részt venni ebben. Tudom, mi történt Silverstone-ban, hiszen az autóban ültem, és nyilván érzek valahogy azzal kapcsolatban, ahogy véget ért a versenyem. De csak arra fókuszálok, hogy a lehető legjobbat nyújtsam a pályán, hogy elöl maradjunk a bajnokságban.”

„A csapat gondoskodik a hivatalos részéről a dolognak, és mindenről, amit meg kell vizsgálni a baleset után. Az én dolgom viszont ugyanaz, mint mindig: a legjobbat kell nyújtanom, és megpróbálok győzni vasárnap.”

Verstappen számára tavaly izgalmasra sikeredett a Magyar Nagydíj: a vizes pályán már a rajt előtt összetörte autóját, melyet a Red Bull szerelői nagy erőfeszítések árán meg tudtak javítani. A holland pilóta végül a 2. helyen zárta a 2020-as Magyar Nagydíjat.

„A magyarországi pályát szeretem, és remélem, hogy egy kicsit kevesebb esemény történik majd velem a rajtrácsra menet, mivel tavaly a szerelők egyfajta csodát tettek azzal, hogy elkészültek az autómmal a versenyre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!