Verstappen: Kívül előztem, vissza kellett adnom a pozíciót Hamiltonnak - F1VILÁG.HU

Verstappen: Kívül előztem, vissza kellett adnom a pozíciót Hamiltonnak

HIRDETÉS
Max Verstappen azt mondja, számára nem volt kérdés, hogy vissza kell adnia a pozíciót Lewis Hamiltonnak a vasárnapi verseny hajrájában – csak azt nem érti, a Mercedesek miért szélesíthették ki a 4-es kanyart a futam első szakaszában.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 28: Second placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 28, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Verstappen jó eséllyel pályázott a győzelemre a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, pár körrel a leintés előtt meg is előzte a versenyben vezető Lewis Hamiltont – mivel azonban a 4-es kanyar kiszélesítésével tette ezt meg, vissza kellett adnia a pozíciót az angolnak, aki végül győzni tudott.

A dolog érdekessége, hogy a Red Bull csapata még a verseny első harmadában jelezte Verstappennek, ő is nyugodtan szélesítse ki a 4-es kanyart, a Mercedesek ugyanis folyamatosan ezt csinálják.

Nem sokkal később aztán a Mercedes rászólt pilótáira, hagyjanak fel ezzel a gyakorlattal, különben büntetés lesz a vége.


A 2. helyen célba érő Verstappen nem érti, a pálya kiszélesítésének kérdése miért volt egyáltalán kérdés – szerinte ugyanis nyilvánvaló, hogy a 4-es kanyarban nem szabadott átlépni a pálya határait.

„Ami engem illet, nem tudom, a verseny elején miért is volt kérdés a pálya kiszélesítése, mert az időmérőn nem engedték meg nekünk” – mondta határozottan Verstappen a versenyt követően.

„Én pedig egyértelműen a pályán kívülre kerültem, amikor megelőztem Lewist, szóval vissza kellett adnom neki a pozíciót. Ez van, visszaadtam a pozíciót, és újra próbálkoztam, de már nem maradtak gumijaim.”

„Újabb abroncsaim voltak, de amint 1 másodpercen belülre kerülsz az előtted haladó mögött, gyorsan elkezdenek fogyni, és ezekkel az autókkal rettentő nehéz követni a másikat. Főleg ebben a szélben, ez sem segített ma: az 1-es kanyar kijáratán, végig a 2-es kanyarban, illetve az összes kritikus kanyarban, ahol az ember közel akart maradni… Ez még jobban megnehezítette.”

Verstappen azt mondja, bár csalódott, igyekszik a pozitívumokat magával vinni a bahreini hétvégéről, és Imolában, a következő versenyen újra támadni fog.

„Természetesen csalódott vagyok bizonyos szempontból, de tavaly borzasztóan örültünk volna egy ilyen versenynek, és ez is azt mutatja, mennyit fejlődtünk. Úgyhogy pozitívan indult a szezon, és hosszú idény vár ránk, szóval csak 7 ponttól estem el. Legközelebb próbálunk jobbak lenni.”

Hirdetés

Verstappen azt mondja, természetesen megpróbálnak egész évben harcban lenni a Mercedeszel.

„Meg fogjuk próbálni. Meglátjuk, mennyire leszünk versenyképesek Imolában. Az biztos, hogy megpróbálom újra!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!