DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Hibás rádió? Nem probléma!

Max Verstappen szerint egyáltalán nem befolyásolta a versenyét, hogy időközben elvesztette a rádiós kapcsolatot csapatával. Elmondása szerint olyankor történt, amikor már mindegy volt.

A vártnál izgalmasabbra sikeredő Francia Nagydíj ismét taktikai csatát hozott a két bajnokaspiráns, Lewis Hamilton és Max Verstappen között, szinte megismétlődött az, amit korábban Barcelonában láthattunk. A Spanyol Nagydíjjal ellentétben azonban ezúttal a Red Bull választotta a kétkiállásos stratégiát, amely újfent győztesnek bizonyult. Verstappen az utolsó előtti körben maga mögé utasította Hamiltont, győzelmével pedig tovább növelte előnyét a pontversenyben, így már 12 pont a differencia a két versenyző között.

verstappen-dobogo-francia-redbull-1



Mint utólag kiderült, a holland valószínűleg nem igazán tudott volna beleszólni a taktikába, mivel az utolsó etapja előtt a rádiója meghibásodott. Ő hallotta a csapatot, de fordítva ez már nem volt így. „Még ha nem is egyeztem volna bele [a kétkiállásos stratégiába], akkor is hiába beszéltem volna a rádióba, úgysem értették volna” – mondta Verstappen a futam utáni sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is részt vett.

Hogy mi lehetett a probléma, az nem teljesen világos, a csapat a mikrofon nem megfelelő helyzetére gyanakodott, de Verstappen szerint annak mozgatása sem segített. „Közvetlenül a szám mellett volt, ugyanott, ahol a korábbi versenyeken is. Nem tudom, mi lehetett a gond.” Összességében azonban a technikai hiba nem volt hatással semmire, hiszen mint a futamgyőztes is rámutatott, „a kiállásokat megcsináltuk.”

A Francia Nagydíjon szerzett diadalt a világbajnoki éllovas kedvező jelnek tekinti. „Nagyon ígéretes. Az elején nem volt egyszerű, de aztán megint minden összeállt, és versenyképesek voltunk. Remélem, meg tudjuk tartani ezt a jó formát” – értékelt a holland, akinek ez idén a harmadik, karrierje során pedig a tizenharmadik futamgyőzelme.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: