Verstappen: ha jól alakul a Mercedes szezonnyitója, azt fogják mondani, hogy csodát tettek

Ahogy közeledik a szezonnyitó Bahreini Nagydíj, a mentális hadviselés is fokozódik a csapatok között. Az előszezoni tesztek eredményeiből persze lehetetlen következtetni a valódi erősorrendre, de mindenki arra törekszik, hogy saját válláról levegye a terhet.

Max Verstappen, Red Bull Racing RB18, leads George Russell, Mercedes W13

Max Verstappen, Red Bull Racing RB18, leads George Russell, Mercedes W13

LAT Images

A Mercedes háza tájáról számos olyan vélemény érkezett az elmúlt napokban, hogy jelenleg biztosan le vannak maradva legfőbb riválisaiktól és nehezen tudnák felvenni a versenyt a Red Bull Racinggel és a Ferrarival.

Lewis Hamilton egyenesen úgy fogalmazott, valószínűleg esélyük sem lesz a futamgyőzelemre a jövő heti, bahreini szezonnyitón, miközben George Russell kijelentette, egyelőre a Ferrari és a Red Bull is előttük jár.

Még több F1 hír:

Ha csak a teszt szombati időeredményeiből indulunk ki - mint ahogy ezt nem szabad megtennünk -, az Ezüst Nyilak valóban lassabbnak tűnnek a riválisokhoz képest, Russell legjobb ideje egy másodperccel volt rosszabb mint Verstappené, ugyanazon a gumikeveréken.

A címvédő szerint viszont semmi meglepő nem történt, a Mercedesnél csak hozzák "szokásos formájukat" és igyekeznek mindenkit altatni ezekkel a megnyilvánulásokkal, miszerint nem tartanak sehol hozzájuk képest.

Az elmúlt napokban nemcsak a holland fejében ütött szöget ez a gondolat, Carlos Sainz Jr., a Ferrari pilótája elmondta, semmit sem hisz el a Mercedesnek, mert aztán a szezonnyitón jönnek, és földbe döngölnek mindenkit.

Még több F1 hír:

Verstappen egyetért a spanyollal és erősen kételkedik abban, hogy Hamilton és Russell ne lennének harcban a futamgyőzelemért Bahreinben. „Egy olyan csapatnál, amelytől mindenki azt várja, hogy jól teljesítsen, nyilvánvalóan azt kell mondaniuk, hogy nem ők a favoritok.“

„Ha jól alakulnak a dolgaik jövő héten, hirtelen azt fogjuk hallani tőlük, hogy egy hét alatt csodát tettek, megjavítottak mindent, hihetetlen, emberfeletti munkát végeztek a munkásaik a gyárban“ - jegyezte meg gúnyosan a Red Bull pilótája.

Verstappen arra is rámutatott, hogy a Mercedes a tavalyi bahreini tesztek után is aggódott a teljesítménye miatt, aztán mégis nagyon erősnek bizonyultak az első versenyhétvégén, Hamilton pedig végül meg is nyerte a futamot.

Az Autosport/Motorsport.com kérdésére válaszolva egyébként elmondta, szerinte a Ferrari jelentheti a legnagyobb veszélyt rájuk a riválisok közül, mert stabilan gyorsnak tűnnek és megbízhatónak tűnik a konstrukciójuk.

„Összességében nagyon jónak tűnnek, kevés problémával szembesültek a tesztek során. Jövő héten meglátjuk, ki a leggyorsabb, de az biztos, hogy nagyon jó előszezont raktak össze“ - vélekedett a maranellóiakról a holland.

„Az elmúlt két év nem volt egyszerű számukra, ezért néhány csapatnál, például a Red Bullnál is korábban kezdték el az új konstrukció fejlesztését. Ez persze természetes, hiszen ők nem csatáztak a világbajnoki címért tavaly. Összességében viszont úgyis az dönt majd, ki milyen ütemben tud fejleszteni a szezon közben“ - tette hozzá Verstappen.

Verstappen: Még nem használtuk 100%-on az autót

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Vettel: bárcsak ne lenne szükség erre a sisakdizájnra
Következő cikk Horner: hiba volt meggyőzni Laudát, hogy vigye a Mercedeshez Hamiltont

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország