Verstappen: ez nem versenyzés, nem Forma-1

Max Verstappen egészen őrült futamon lett második a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíjon, miután nem tudta maga mögött tartani a gumielőnyben lévő Lewis Hamiltont a futam utolsó szakaszában – nem beszélve az elengedés körüli ellentmondásokról.

Max Verstappen, Red Bull Racing Lewis Hamilton, Mercedes accident

Fotót készítette: Simon Galloway / Motorsport Images

Max Verstappen az első rajtnál nem tudta megelőzni a két Mercedest, azonban a futam első biztonsági autós fázisa alatt miután nem tudott kereket cserélni, kint maradt a pályán – a piros zászló miatt pedig ingyen cserélhetett kereket.

A második rajtját azonban elrontotta, és csak a második kanyar levágásával tudott Hamilton előtt maradni. A harmadik rajtnál viszont a harmadik helyről rajtolva is átvette a vezetést, miután egy remek manőverrel elment Hamilton és Ocon mellett is.

A közepes gumijai azonban nem bírták azt a 34 kört, amennyit teljesítenie kellett volna, még a folyamatos virtuális biztonsági autók ellenére sem. Hamilton legutóbbi DRS-es támadását ismét csak a második kanyar levágásával tudta kivédeni, amiért az FIA utasította, hogy adja vissza Hamiltonnak a helyet – ekkor történt az azonnal ikonikussá vált összeérésük.

„Eseménydús futam volt, rengeteg dolog történt, amelyekkel nem teljesen értek egyet, de ez van. Én legalább megpróbáltam a pályán mindent beleadni” – értékelt keserűen Verstappen. „Nem voltam benne biztos, hogy a gumik kibírják majd, a futam végére már nem volt alattam gumi, de legalább így is második vagyok” – mondta Verstappen, aki azt is elmondta, az ő nézőpontjából mi történt az összeütközésük előtt:

„Lelassítottam, megpróbáltam elengedni, a pálya jobb oldalán voltam, de ő nem akart elmenni mellett, és összeértünk. Nem igazán értem még, hogy mi történt ott.”

Még több F1 hír:

Verstappen pár perccel korábban, amikor a csapatrádión bemondták neki, hogy ő lett a nap versenyzője, még sokkal kritikusabban nyilatkozott a futamon történtekről:

„Szerencsére a szurkolóknak világos elképzelésük van arról, mi a versenyzés” – mondta Verstappen. „Ami ma történt, az rémes. Én csak próbálok versenyezni, de ebben a sportban több a büntetés, mint a versenyzés. Nekem ez nem F1. Legalább a rajongók élvezték a futamot.”

„Ma mindent beleadtam, de sajnos nem voltunk elég gyorsak.”

Verstappen estélye még a sajtótájékoztatóval és a pódiumceremóniával nem ért véget: a hollandot beidézték a versenybírók, hogy magyarázatot adjon a Hamiltonnal történt ütközésére.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Hamilton: „Nem értem, hogy miért taposott bele a fékbe"
Következő cikk Bottas: Rengeteg kihívás volt ma, nem volt könnyű előzni

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország