Verstappen egyértelmű választ adott a Red Bull fejlődését firtató kérdésekre

A Red Bull Forma-1-es pilótája, Max Verstappen szerint a csapat új autója, az RB19 „mindenben” javult elődjéhez képest, amivel tavaly az egyéni és a konstruktőri címet is behúzták.

Max Verstappen, Red Bull Racing

Max Verstappen, Red Bull Racing

Glenn Dunbar / Motorsport Images

A Red Bull számára pozitívan telt a háromnapos teszt Bahreinben és úgy tűnik, már a hétvégi szezonnyitó előtt elkapták a ritmust. Verstappen sorozatban harmadik bajnoki címére áhítozik, míg a csapat hatodszor lehetne első a konstruktőrök között idén.

A csütörtöki sajtótájékoztatón a címvédő így nyilatkozott: „Három nagyon jó napunk volt, szerintem összességében a télen mutatott teljesítményünk nagyon jó volt. Meg kell mutatnunk a hétvégén, de nem csak ezen a hétvégén, hogy továbbra is fejlődőképesek vagyunk.”

Arra a kérdésre, hogy mely téren fejlődött az RB19 elődjéhez képest, így válaszolt: „Mindenben. Ez is volt a cél. Mindig fejleszteni kell. Szép kiegyensúlyozott autó. A padlólemezen minden csapat veszített egy kis teljesítményt, amit valahol vissza kell hozni és új egyensúlyt kell találni az autónak.”

A Red Bull legnagyobb kihívójának személye még kérdéses, mivel a Ferrari és a Mercedes is vegyesen szerepelt a teszteken, az Aston Martin viszont megmutatta, hogy akár ott is lehet az élcsapatok között. Verstappen azonban csak önmagukra koncentrál és arra, hogy ne vétsenek túl sok hibát:

„Mindenkitől kell tartanunk, aki közel van, de magunktól is, mert muszáj, hogy ne veszítsük el a kontrollt és nem engedhetünk meg magunknak túl sok hibát. Nem vagyunk robotok. Mindenki hibázik, de jobb, ha a minimumon tartja az ember a számukat.”

A Mercedes közben arról beszélt, hogy sikerült kijavítaniuk a W14-esen a tesztek alatt mutatkozó problémákat.

 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Az új hátsó szárny, amely a Mercedes megváltozott 2023-as hozzáállására utalhat
Következő cikk Wéber: Biztos vagyok benne, hogy látunk idén Alonso-Hamilton csatákat

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország