KezdőlapE-sportVerstappen csapata nyerte a VCO Esports Racing világkupát

Verstappen csapata nyerte a VCO Esports Racing világkupát

-

Véget ért az első VCO Esports Racing World Cup, és a győztes a győztes pedig a Max Verstappen féle Team Redline lett.

Három napon keresztül, három szimulátoros versenyplatformon küzdöttek a világ legjobb profi e-sport csapatai egymással az Assetto Corsa Competizione, az rFactor 2 és az iRacing versenyeken.

Minden csapat öt versenyzőt nevezett, amelyből minden nap hármat kellett használni. A cél az volt, hogy megtalálják a legrugalmasabb és legjobban alkalmazkodó e-sport csapatokat.

Minden nap két előfutam, egy második esélyes futam, egy negyeddöntő, egy elődöntő és egy döntő volt. A döntőbe csak a két legjobb csapat jutott tovább, így ők küzdhettek meg az aznapi győzelemért

Mindhárom napon pontokat gyűjtöttek a csapatok, hogy megkoronázzák az összesített győztes alakulatot.

Enzo Bonito, Team Redline, iRacing
Enzo Bonito, Team Redline, iRacing Fotó: VCO Esports/iRacing

Összességében a Team Redline csapata nyert, ahol most nem volt jelen sztárversenyzőjük, Max Verstappen, azonban nélküle is fantasztikusan megállták a helyüket.

Szuper boldog vagyok az összesített győzelem miatt. Szerintem megérdemeltük. Nem könnyű napról napra más platformon versenyezni, de a csapat sokat segített, és nagyon büszke vagyok rájuk.

Ezt a három napot nem tudtam volna végigcsinálni velük, az biztos. A formátum nagyon egyedi, nagyon tetszik.

Ez tényleg megmutatja, hogy egy srác mire képes a különböző szimulátorokon. Őrületes, nagyon egyedi, és remélem, hogy még sok ilyen lesz” – mondta a Team Redline versenyzője, Enzo Bonito, aki 2019-ben a Race of Champions-on is elindulhatott egy szimulátoros győzelemnek köszönhetően.

Látható tehát, hogy Verstappen mellett több húzónév is szerepel a Team Redline csapatában, így nem volt meglepő a holland bázisú csapat diadala.

A 22 alakulat részvételével zajló eseményen egyébként ott volt a magyar M1RA is, ők végül a 20. helyen végeztek.

 

ForrásTraxion.gg