Verstappen az F1 nagyjai közé tartozik? „Nem hiszem...”

A Le Mans-győztes Richard Bradley szerint Max Verstappent még nem lehet a valaha volt legnagyobb Forma-1-es pilóták közé sorolni, mivel véleménye szerint a holland még nem bizonyított olyan autóval, amely nem volt domináns.

Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, celebrates in the podium with Champagne

Fotót készítette: Zak Mauger / Motorsport Images

Max Verstappennek jó esélye van megdönteni minden létező Forma-1-es rekordot, hiszen a holland pilóta nagyon fiatalon ér el hatalmas sikereket, ráadásul a csapata is olyan autót biztosít a számára, amely kiemelkedik a mezőnyből.

Felmerül azonban a kérdés, hogy a holland már most az F1 nagyjai közé tartozik-e? A Le Mans-i futamgyőztes pilóta, Richard Bradley meglehetősen visszafogottan vélekedik erről a témáról, mivel szerinte a Verstappennek még bizonyítania kell nem versenyképes autóval is.

„Nem hiszem” – jelentette ki Bradley a PlanetF1.com és a DR Sports együttműködésében készült On Track GP podcastben, amikor arról kérdezték, hogy Verstappen mindössze 25 évesen már minden idők egyik legjobb F1-esének tekinthető-e.

„Azért (gondolom így), mert amióta a Red Bullnál van, mindig olyan autója volt, ami képes volt küzdeni” – folytatta a pilóta, aki szerint a hollandnak rosszabb konstrukcióval is bizonyítania kellene a képességeit.

„És minden idők legjobbjai akkor is megmutatták a tehetségüket, amikor nem volt a legjobb technika alattuk, mégis működésre bírták az autókat. Nézzük meg Lewist és 2009-et azzal a McLarennel.”

„Oké, neki [azóta] a Mercedesnél domináns évei voltak, de megnézhetjük Schumachert is, amikor megnyerte az első bajnoki címeit, Sennát, amikor 1993-ban megnyerte azt a híres Donnington Nagydíjat.”

„Mindannyiuknak van olyan időszakuk, amikor nem versenyképes technikával mentek, de megoldották. Ezt még nem láttuk Verstappentől…”

Eközben az IndyCar sztárja éppen a Forma-1-ről van meglehetősen lehangoló véleménnyel…

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A Mercedes arra számít, Kanada nagyobb kihívás lesz
Következő cikk F1-es szakértő: Norrisnak csupán egy lehetősége maradt...

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország