Verstappen: a Red Bull szilárdan hisz abban, hogy a költségvetési plafon alatt maradt

Az immáron kétszeres világbajnoknak erős meggyőződése, hogy csapata nem költekezte túl magát a 2021-es Forma-1-es szezonban, miközben Christian Hornerék elkezdték a tárgyalásokat a következő lépésekről.

Max Verstappen, Red Bull Racing

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

Az FIA a Japán Nagydíjat követően küldte meg a Forma-1-es csapatoknak azt a tanúsítványt, amely igazolja, hogy megfeleltek a tavalyi szezonban a költségvetési sapka szabályainak.

Mint kiderült, a Red Bull és az Aston Martin ezeknek nem tett eleget, a Milton Keynes-i alakulat ráadásul a mezőnyből egyedüliként többet költött az előre meghatározott 145 millió dollárnál.

Az energiaitalosok továbbra is kitartanak amellett, hogy meghaladták volna a költségvetési limitet és megkezdték a tárgyalásokat egy esetleges szabálysértési megállapodásról az ügy rendezése érdekében.

Max Verstappen azonban biztos benne, hogy csapata nem szegte meg a költségvetési plafonra vonatkozó szabályokat. „Ez egyébként is csak a csapatra meg az FIA-ra tartozik, nem igaz?“ - tette fel a kérdést a holland Austinban.

Még több F1 hír:

„A magunk részéről határozottan hiszünk abban, hogy a limit alatt maradtunk. Ezért is kezdtünk tárgyalásokat, hogy megmutassuk, mit gondolunk helyesnek, de végtére is nem rajtam múlik. Én csak a pályán nyújtott teljesítményre koncentrálok“ - mondta Verstappen.

A hírek szerint a Red Bull mintegy 1,8 millió dollárral lépte túl a költségvetési plafont, méghozzá olyan kiadásokkal, mint a betegszabadságok kiadása, valamint a gyári és a pályán történő étkeztetés költségei.

A száguldó cirkusz számos szereplője felszólította az FIA-t, hogy tegyen határozott lépéseket, ha a Red Bull valóban megsértette a költségvetési sapkára vonatkozó szabályokat. A McLaren főnöke, Zak Brown levélben fordult az irányító szervezethez, amelyben szigorú fellépést követelt a Milton Keynes-i alakulattal szemben, hiszen a túlköltekezés csalásnak minősül.

 

Verstappent arról is megkérdezték, zavarja-e, hogy mindenki erről az ügyről beszél. „Attól függ, hogy mit olvasol. Számomra hihetetlen, amit idén elértünk. És ami a költségvetési sapkát illeti, igen, most erről beszélnek, de ahogy már mondtam, úgy gondoljuk, hogy nekünk van igazunk és ezt meg fogjuk mutatni az FIA-nak“ - zárta a holland.

Elképesztő lépéssel kényszerítheti cselekvésre Horner az FIA-t

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Norris üzent a McLarennek: „Nincs több kifogás”
Következő cikk Alonso: mindig azok nyerték a bajnokságot, akik kihasználták a kiskapukat

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország