Verstappen: A rádióprobléma nem nehezítette a győzelmet - F1VILÁG.HU

Verstappen: A rádióprobléma nem nehezítette a győzelmet

HIRDETÉS
Max Verstappen rádióproblémával küzdött a Francia Nagydíj versenyén, vagyis a csapat egyáltalán nem értette, amit üzenni próbált nekik – ez végül nem akadályozta a győzelmét.
CIRCUIT PAUL RICARD, FRANCE - JUNE 20: Max Verstappen, Red Bull Racing RB16B overtakes Sir Lewis Hamilton, Mercedes W12 during the French GP at Circuit Paul Ricard on Sunday June 20, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A verseny második felében jelentkezett a rádióprobléma Verstappennél, és habár a csapat próbálta őt tanácsokkal ellátni, hogy hogyan tudna javítani rajta, ez végül nem sikerült. 

A csapat üzenetei eljutottak Verstappenhez, így az egyirányú kommunikációval nem volt gond – így ki tudták őt hívni a győzelmet jelentő második kerékcserére is. 

A technikai probléma tehát nem hátráltatta őket, és Verstappen a futam után elmondta, a kétkiállásos taktikát sem kellett túlzottan átbeszélniük. 

„Ha nem értettem volna egyet vele, ugyan beszélhettem volna, de egyáltalán nem értették volna” – mondta a holland. 

„Nem tudom, mi volt a probléma. Szó szerint a szám mellett volt, megpróbáltam változtatni rajta, de mindig ugyanabban a pozícióban volt, mint a korábbi versenyeken. Szóvak nem tudom, mi történt.”

A kérdésre, a probléma nehezítette-e számára a verseny végét, a holland így felelt: „Nem. Csak nem tudtam válaszolni nekik. De ők el tudtak látni minden információval és ez a legfontosabb dolog – mert a kiállásokat megcsináltuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!