Verstappen: A Pirelli biztosan a törmelékekre fog hivatkozni... - F1VILÁG.HU

Verstappen: A Pirelli biztosan a törmelékekre fog hivatkozni…

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Max Verstappen azt mondja, szinte biztos abban, hogy a Pirelli törmelékekre fog majd hivatkozni a vasárnapi Azeri Nagydíjon történt defektjével kapcsolatban.
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 06: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 06, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen magabiztosan haladt a győzelem felé Bakuban, 5 körrel a leintés előtt azonban versenyautójának bal hátsó abroncsa a pálya célegyenesében nemes egyszerűséggel szétrobbant.

A holland Red Bullja a betonfalnak csapódott, és nem ő volt az egyetlen, aki így járt, a futam korábbi szakaszában ugyanis Lance Stroll ugyanilyen balesetet szenvedett.

Verstappen nagyon dühösen nyilatkozott a történtek után – szerinte a Forma-1 gumiszállítója, a Pirelli törmelékekre fog hivatkozni, ahelyett, hogy vállalná a felelősséget a történtekért.

„Addig a pontig nem éreztem semmit, de aztán hirtelen jobbra húzott az autó, a gumi egyszerűen lejött a felniről. Nem egy kellemes ütközés az ilyen, elég veszélyes egy durrdefekt ekkora tempónál!” – mondta a holland versenyző.

„Természetesen lesz mit megbeszélni a Pirellivel, de már most tudjuk ennek a beszélgetésnek az eredményét, amit egy kicsit nehéz lenyelni… A törmelékekkel fogják összefüggésbe hozni, így megy ez. Biztos vagyok benne, hogy lesznek beszélgetések, a Pirelli sem örül annak, ami történt, de ez még nem változtat a versenyen és az eredményemen sem.”

„Természetesen zaklatott vagyok a történtek miatt. Viszonylag könnyű győzelem lett volna számomra. Néha nagyon szigorú ez a sport, amikor ilyesmi történik – sz*r ügy…”

Verstappen azt mondja, nem arról van szó, hogy túlságosan elhasználta volna a gumikat a versenyen.

„Kétlem – egyáltalán nem hajtottam túl őket. Nagyon kényelmesnek tűnt a dolog, semmiféle vibrációt nem éreztem, mielőtt felrobbant volna. A törmelékek ügye nehéz… Minden körben ugyanazt az ívet használjuk, mert a szélárnyékban akarunk lenni. Nagyon furcsa, hogy ez történt velem.”

„Feltételezem, hogy Stroll balesete után megtisztították a pályát, de a Pirelli vélhetően azt fogja mondani, hogy karbonszálak maradtak a pályán. Ugyanez volt Imolában is, nem is lehet rá mit mondani. De tény, hogy egy újabb gumi robbant fel – nemcsak az enyém, hanem Strollé is.”

Hirdetés

„Nagyon frusztráló, egy kis szerencsével még mindig vezetjük a bajnokságot, de az előnyünk lehetne sokkal nagyobb, és ez az igazán fontos.”

Mivel Lewis Hamilton szintén nem szerzett pontot Bakuban, Verstappen megőrizte 4 pontos előnyét a tabellán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!