KezdőlapFormula 1Vasseur valamilyen formában az Alfánál tartaná Räikkönent

Vasseur valamilyen formában az Alfánál tartaná Räikkönent

-

Az Alfa Romeo Racing csapatfőnöke, Fred Vasseur azt mondja, hogy Kimi Räikkönen F1-es visszavonulása után is szeretné, ha a finn valamilyen formában továbbra is a svájci alakulatnál maradna.

Räikkönen, aki kihagyja a hétvégi Olasz Nagydíjat is, múltheti pozitív Covid tesztje miatt, a múlt héten jelentette be, hogy a 2021-es szezon végén befejezi F1-es pályafutását.

A 41 éves versenyző azonban bevallotta, hogy jelenleg nem foglalkozik azzal, hogy az F1 után mit fog csinálni, egyelőre csak a családjával szeretne lenni.

Vasseur elmondta, hogy reméli, hogy valamikor majd leülhet Räikkönennel, hogy megbeszéljék a jövőbeli együttműködés valamilyen formáját, esetleg megtartva a őt a hinwili alakulat tanácsadójaként.

„Azt hiszem, hogy már volt valamilyen javaslata más szériákkal kapcsolatban, vagy valami ilyesmi, szóval szerintem sokkal jobb, ha hagyjuk, hogy a dolgok leülepedjenek előbb” – mondta Vasseur.

„Aztán majd lesz időnk megbeszélni, hogy mit tehetnénk a jövőben. Nagyon szívesen venném, ha Kimi valahol a fedélzetünkön maradna, de úgy gondolom, hogy időre van szüksége.”

„Szerintem hiba lenne (számára), ha egy másik lehetőséget választana, és azt mondaná: ‘Oké, ezt csinálom, és ezt csinálom’. Meg kell nyugodnia, hogy felfogja, mit jelent ez a döntés, és utána eljön az ideje annak is, hogy döntsön a jövőről.”

Räikkönen 2019-ben csatlakozott az Alfa Romeóhoz. Eddigi legjobb eredménye a csapatnál egy negyedik helyezés, amelyet a 2019-es Brazil Nagydíjon ért el. Azóta a Jégember mindössze négy versenyen szerzett pontot csapatának, köztük a Hungaroringen.

Vasseur azonban, ahelyett, hogy az elmaradt eredményeket emlegetné, inkább arra a sok tulajdonságra koncentrál, amit a finn hozott a csapatához, és ami segítette annak fejlődését.

„Hatalmas tapasztalatot tudott hozni a csapatba” – mondta. „Az elmúlt 20 évben egy győztes csapatban versenyzett, mindig a bajnoki címért küzdött.2

„Ez óriási segítséget nyújtott a csapat fejlődéséhez. Nem a napi eredményekről beszélek, hanem a középtávú fejlődésről a projektről. Tökéletesen tudja, hogy honnan jön a teljesítmény.”

„És ezzel párhuzamosan a csapat imázsát tekintve is hatalmas lökést adott.”

„Szerettem volna jobb eredményeket elérni és jobban teljesíteni, de ez is a versenyzés célja, hogy mindig többet akarsz teljesíteni és többet elérni. De az van, ami van, és Kimi támogatása lenyűgöző volt.”

Forrásf1i.com