DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vasárnap: Elhunyt Tambay, Coulthard idiótázik

Elhunyt a Ferrari egykori versenyzője, Patrick Tambay, Coulthard idiótának nevezte azokat, akik szerint Verstappen csak az autó miatt nyert, Leclerc pedig elismerte, hogy nem voltak harcban a vb-ért - vasárnapi hírösszefoglaló.

Patrick Tambay-t gyászolja az autósport, aki hosszú betegeskedést követően, 73 éves korában hunyt el. Gilles Villeneuve tragédiája után került a Ferrarihoz, mely csapattal két győzelmét szerezte. Parkinson-kórral küzdött hosszú évek óta, családja tájékoztatása szerint pedig vasárnap elhunyt – számolt be a francia hírügynökség, az AFP.

Változtatott munkamorálján és a szabadidős elfoglaltságain is Charles Leclerc annak érdekében, hogy jobban teljesítsen a pályán. Úgy érzi, a csapatnak is változnia kell, mert nem voltak benne a világbajnoki harcban, holott az autójuk megvolt hozzá, csak éppen a vasárnapi munkájuk nem volt kellően sima.

Michael Andretti több próbálkozást is tett már a Haas F1-es csapatának felvásárlására annak érdekében, hogy saját istállóval csatlakozhasson a száguldó cirkuszhoz. Günther Steiner beszélt arról, miért nem szeretné most eladni az F1-es istállót a csapat tulajdonosa, Gene Haas.



Így érzékeltette az FIA elnöke a költséglimit átlépése miatti kettős mércét: a rivális csapatok vért akartak, a vétkes szerint túl szigorú volt a büntetés. Ben Sulayem az F1-es stewardokról is beszélt, elárulta, Michael Masival tartja a kapcsolatot. Ben Sulayem nyilatkozatát ide kattintva olvashatjátok el!

A 2022-es szezonban, a szabályváltozások után csupán egy nagydíjgyőzelem jutott a Mercedesnek, de a csapat 2014 és 2021 között minden évben megnyerte a konstruktőri világbajnoki címet, és egyéniben is hét elsőséget szerezhet. Az F1 jelenlegi szabályai – költséglimit és aerodinamikai tesztkorlátozás – azonban ellehetetlenítik, hogy egy hasonló sikersorozat megtörténjen a jövőben. Ez Toto Wolff meglátása.

Az F1-es szezont követően újra e-sporttal tölti idejét Max Verstappen, a Le Mans Virtual Seriesben azonban nem annyira domináns, mint a valóságban. A virtuális sebringi 500 mérföldes verseny időmérőjén egy magyar szimulátoros, az R8G csapattal szereplő Csincsik Marcell teljesítette a legjobb köridőt.

David Coulthard nem rejtette véka alá a véleményét azokról, akik szerint Max Verstappen idei világbajnoki címét kizárólag a Red Bull domináns autójának köszönheti. „Idióta barom, aki szerint csak azért érte el mindezt, mert jó autóban ült.” Olvassátok el a skót teljes nyilatkozatát!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: