DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Váratlan: Wolff vagy Button, mint Williams-csapatfőnök?

Kissé erősnek tűnő pletyka kapott szárnyra: váratlan nevek bukkanhatnak fel a még mindig vezető nélküli Williams F1-es csapatánál. Túl nagy a csend...

Meredek pletykáról számolt be a német Speedweek: a lap szerint Susie Wolff is versenyben lehet a Williams F1-es csapatfőnöki posztjárért. A grove-iaknál óriási a csend, már-már gyanúsan nagy: Jost Capitóék távozását nemrég jelentették be, azóta viszont nincs új vezetőség, így nehéz megmondani, hogy ki irányít jelenleg a csapatnál, és hogy hogyan zajlik a felkészülés a 2023-as szezonra.

A nagy csend mögött többen is lövőcselt sejtenek: akár az is előfordulhat, hogy a Dorilton Capital megválik a csapattól. A csapatfőnöki posztról mindenesetre nincs hír, a Speedweek szerint viszont Toto Wolff felesége eséllyel pályázik erre. A Williamshez bőven van kötődése, hiszen évekig F1-es tesztpilóta volt Grove-ban, férje pedig szintén évekig ott volt a csapat vezetésében, részvényes, majd ügyvezető igazgató is volt a mercedeses időszaka előtt.

Susie Wolffnak van csapatvezetői tapasztalata is, hiszen a Venturi Formula-E-istállóját igazgatta az elmúlt időszakban, erről a posztról néhány hónapja távozott.

f1-button-williams



Szintén a Speedweek dobta be a köztudatba Jenson Button nevét is, mint lehetséges csapatfőnök: a 2009-es F1-es világbajnok tavaly óta tanácsadóként segíti a Williams istállóját, de eddig szó sem esett hasonló ambícióról vele kapcsolatban.

A pletykákat érdemes valóban pletykaként kezelni, de hogy valami történik, az biztos: arról pedig ebben a helyzetelemzésünkben is írtunk, hogy az F1-ben bármi elképzelhető, bármilyen jelentős átrendeződés benne lehet a pakliban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: