2024. március 28. 12:02
KezdőlapWheelieValentino Rossi különleges ajándékot kapott

Valentino Rossi különleges ajándékot kapott

A kilencszeres világbajnok hazai közönség előtt brillírozhatott hétvégén. A Pirelli ez alkalomból egy különleges meglepetéssel készült az olasz számára.

Valentino Rossi nem mindennapi hazai versenyt futott a GT World Challenge Europe futamán Misanóban. A 43 éves klasszis és csapattársa, Frédéric Vervisch a szombati futamon történt nullázás után vasárnap az ötödik helyen zárta a versenyt.
Az eredményektől függetlenül a ‘Doktor” iránti rajongás a MotoGP-ből való visszavonulása után is töretlen. Egy rajongói plakáton a következő gondolat szerepelt például:

„Akkor is néznélek, ha Giulietta babakocsijában ülnél.”

Rossi kislánya, Giulietta nem volt kint a pályán, de Francesca Sofia Novello a helyszínen támogatta párját. Rajtuk kívül Pecco Bagnaia, Marco Bezzecchi, Niccolò Antonelli és Stefano Manzi is jelen volt – együtt szurkoltak mentoruknak.

Ha ez nem lenne elég, a Pirelli egy különleges ajándékkal is előrukkolt a hazai versenyen: Az olasz gumiszállító egy speciális festésű sisakkal lepte meg Rossit, amelyen 50 kedves üzenet található az olasz legenda rajongóitól. Videó az ajándékozásról:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pirelli (@pirelli_motorsport)

Néhány a szurkolói mondatok közül:

„Köszönöm Valentino, hogy ennyi szeretetet hoztál a családom életébe a motorsport iránt.” (Michel)
„A lányom olyan nagy rajongód, hogy az unokám második neve Valentino.” (Stanley)
„Sokak mentora, mindenki számára ikonikus legenda.” (Willie)

A mondatok egyébként egy, a Pirelli által elindított közösségi médiakampány érkeztek be az olasz gumigyártóhoz.

A Pirelli kötelességének érezte átadni ezt a különleges ajándékot az olasz klasszisnak, elismerésképp az elmúlt évtizedekben nyújtott lenyűgöző teljesítményéért. A Bell márkájú fejvédőt az ismert olasz designer, Davide Degli Innocenti festette. Íme a képek az átadásról és a sisakról:

A Pirelli motorsportigazgatója, Mario Isola az alábbi szavakat mondta az átadás kapcsán:
„Valentino része a motorsport és a Pirelli legendájának, így egy különleges köszöntésben akartuk részesíteni a pályafutása következő fejezetében. A misanoi GT-forduló a lehető legjobb hely volt arra, hogy kifejezzük azt az elkötelezettséget, amivel a rajongók világszerte elhalmozzák őt.”