DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Újra vb-címről kezdtek álmodni a Mercedesnél

Toto Wolff csapatfőnök számára a korábbi évek autóit idézte a Lewis Hamilton által mutatott vasárnapi tempó – de azt ő is tudja, hogy még maradt hátrányuk a két élcsapattal szemben.

Határozottan eddigi legerősebb hétvégéjét produkálta a 2022-es Formula-1-es szezonban a Mercedes: George Russell dobogóra állhatott a Spanyol Nagydíjon, Lewis Hamilton pedig a futam elején történt ütközés után felzárkózva lett ötödik – sőt, a hajrában tapasztalt szivárgás nélkül a negyedik pozícióban zárt volna. A hétszeres világbajnok tempója láttán Toto Wolff csapatfőnök úgy érezte, vasárnap a W13-as lehetett akár a leggyorsabb konstrukció a pályán:

„Egy világbajnoki győztes autónak tűnt, amit vezetett, ez pedig nem lett volna lehetséges az előző futamokon. A tavalyi és az azt megelőző évekre emlékeztetett, amikor az autónk tényleg a csúcson volt” – idézi Wolffot a Motorsport.com szaklap. Amikor arról kérdezték, hogy ezzel beszállhatnak-e a Ferrari és a Red Bull által vívott világbajnoki küzdelembe, így felelt:

mercedes-rb-ferrari-barcelona-1



„Olyan versenyautót láttam ma, amely megidézte az előző szezonok autót: több mint 30 másodperccel volt a komplett mezőny mögött, mégis közel került a dobogóhoz. Ez roppant biztató és azt mutatja, hogy ismét tettünk egy lépést. Hogy harcolhatunk-e a világbajnoki címért? Nos, arra fogadnánk, hogy igen. De olyan autóra van szükségünk, amellyel első és második helyen tudunk végezni. És úgy hiszem, van okunk hinni benne, hogy odajuthatunk. Ha megnézzük az esélyeket, azok ellenünk szólnak, de az autósport egy más műfaj. Láthattuk ma, hogy a Ferrari nem szerzett sok pontot, pedig így kellett volna tenniük. Teljes gőzzel azért dolgozunk, hogy visszatérjünk a játékba.”

Wolff ugyanakkor azt is hozzátette, hogy még nem tüntették el teljesen a lemaradásukat: „Bizonyos szempontból kifogtak rajtunk az új szabályok, és lépésről lépésre értjük meg, mire van szükségünk, hogy újra teljesíteni tudjon az autó. Ezen a hétvégén újabb előrelépést láthattunk, talán meg is feleztük a hátrányunkat az élmenőkhöz képest. De továbbra is rengeteg munka vár még ránk, hogy ott legyünk a harcban.”

A Mercedes-főnök természetesen nemcsak Hamilton felzárkózásával, hanem Russell harmadik helyével is roppant elégedett volt Barcelonában: „Hihetetlen volt a vezetése, ahogy védekezett és ahogy pozícionálta az autóját. Rendkívül büszke és boldog vagyok, ahogy ezt láthatom: egy nagy sztár és egy nagyszerű versenyző van születőben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: