KezdőlapFormula 1Újabb népszerű F1-es helyszín jövője vált biztossá

Újabb népszerű F1-es helyszín jövője vált biztossá

-

A mai napon hivatalossá vált, hogy 2027-ig biztosan lesz Forma-1-es Osztrák Nagydíj. A száguldó cirkusz vezetői egy 4 éves szerződést kötöttek a verseny promóterével, a Projekt Spielberg GmbH & Co KG-val.

Nyugati szomszédunk 2014-ben tért vissza a Forma-1 vérkeringésébe. A versenyt a Spielbergben található Red Bull Ringen rendezik meg évről évre, ami több, mint 600 méter magasan fekszik. Az Osztrák Nagydíj rendkívül népszerű a szurkolók körében, amit az a tény is jól mutat, hogy a 2022-es versenyt 303.000 néző tekintette meg a helyszínen.

Az idei futamot 2023. június 30. – 2023. július 01. között rendezik meg a tervek szerint, és az idei verseny lesz a 10. a helyszín visszatérése óta. A tavalyi évhez hasonlóan az idei versenyhétvége is a sprintkvalifikációs formátum alapján kerül majd megrendezésre.

„Az Osztrák Nagydíj egy nagyszerű helyszín, ami tele van kihívásokkal és gyors kanyarokkal, ráadásul még a kilátás is nagyszerű” – nyilatkozta a Forma-1 ügyvezető igazgatója, Stefano Domenicali bejelentést követően.

„Az új szerződés értelmében pedig 2027-ig biztosan lesz futam a Red Bull Ringen. Ez lesz a 10. futam a helyszín visszatérése óra, és itt szeretném megragadni az alkalmat, aki valamilyen formában, de részt vett a szerződés tető alá hozásában. A hosszabbítással Dietrich Mateschitz előtti tisztelgünk, aki rendkívül odaadó volt e sport iránt.”

Hamarosan még jobban retteghetnek a riválisok a Red Bulltól