KezdőlapTouring CarWTCRÚj pilótával és új autóval indul idén a WTCR-ben a Hyundai

Új pilótával és új autóval indul idén a WTCR-ben a Hyundai

-

Ahogy az várható volt, a Hyundai hivatalosan is bejelentette, hogy 2021-ben új autóval indul a Túraautó Világkupa (WTCR) küzdelmeiben. Az új Hyundai Elantra modellt két csapat négy pilótája vezetheti majd, ahol egy új név is megjelent.

Az i30 N TCR-t felváltó modell sorozatbeli bemutatkozása majd a szezonnyitó nürburgringi hétvégén lesz esedékes, június legelején. Az eddigi WTCR-es szezonokhoz hasonlóan idén is két csapatot indít majd a dél-koreai márka. A BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse csapatnál vezet már a jól megszokott duó, a két korábbi bajnok, Michelisz Norbert és Gabriele Tarquini. A változás a másik csapatnál, vagyis az Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Teamnél történt, ahol Luca Engstler mellé Jean-Karl Vernay érkezett.

Az új modell egyébként versenykörülmények között már bemutatkozott, méghozzá a tengerentúlon az IMSA Michelin Pilot Challenge sorozatában, januárban.

Hyundai, racingline
Fotó: Courtesy of IMSA

Mindent elkövettünk annak érdekében, hogy lehetővé tegyük az ügyfélcsapatainknak, hogy idén újra a bajnoki címért harcolhassanak a WTCR-ben. Számos különböző ok miatt nem voltunk boldogok a tavalyi eredményekkel, de a múltban ezen csapatok nagyon sikeresek voltak, így arra törekedtünk, hogy erre építünk, nem pedig mindent a nulláról kezdve.” – kezdte Andrea Adamo a Hyundai Motorsport vezetője.

„Mind a négy versenyzőnket bevontuk a Hyundai Elantra N TCR fejlesztésébe, így mindegyikük már sok tapasztalatot tudott szerezni az autóval, ami nagyon hasznos lesz már a legelső pillanattól kezdve. Viszont még most sem mondhatom azt, hogy leállhatunk, a nürburgringi első verseny előtt még számos tesztünk lesz, annak érdekében, hogy a lehető legjobban kezdjük el a szezont.” – tette hozzá.

Az egyéves szabadságot kivevő Nicky Catsburg helyére érkező Jean-Karl Vernay nem csak a WTCR-ben érdekelt, hanem a csapat fejlesztőpilótája is lesz az elektromos túraautósorozatban, az ETCR-ben.

„Amikor jött a lehetőség, hogy vezethetek a Hyundainál a WTCR-ben, akkor elég könnyű volt meghoznom a döntést. Sok évben a Hyundai modelljei voltak a leggyorsabbak a TCR-sorozatokban, ezt bizonyítják is a győzelmi számok. Számomra ez egy új csapat lesz, akikkel dolgoznom kell, illetve az autó is mindenki számára újdonság lesz. Igen, hasznos volt részt venni a fejlesztési folyamatokban, mivel egyrészt jobban kiismerhettem az Elantra N TCR-t még az első verseny előtt, másfelől pedig esélyem nyílt ezáltal hamar elkezdeni a munkát és a felkészülést az Engstler Racing Teammel és a mérnökökkel egyaránt.” – nyilatkozta a francia.

Ezzel 16 autóra bővült a WTCR mezőnye:

# Pilóta Csapat Autó
1 ?? Yann Ehrlacher
Cyan
Racing
?? Lynk & Co
03 TCR
100 ?? Yvan Muller
11 ?? Thed Björk
12 ?? Santiago Urrutia
9 ?? Tassi Attila
Münnich
Motorsport
?? Honda
Civic Type R TCR (FK8)
18 ?? Tiago Monteiro
29 ?? Néstor Girolami
86 ?? Esteban Guerrieri
17 ?? Nathanael Berthon
Comtoyou
Racing
32 ?? Tom Coronel
22 ?? Frédéric Vervisch
TBA
5 ?? Michelisz Norbert
BRC
?? Hyundai
Elantra N TCR
30 ?? Gabriele Tarquini
8 ?? Luca Engstler
Engstler
69 ?? Jean-Karl Vernay