Új főszponzora lett az Alfa Romeo csapatának, az Orlen az AlphaTauri partnereként folytatja - F1VILÁG.HU

Új főszponzora lett az Alfa Romeo csapatának, az Orlen az AlphaTauri partnereként folytatja

HIRDETÉS
Több évre szóló együttműködési megállapodást kötött a PKN Orlen nevű olajvállalattal az AlphaTauri Forma-1-es csapata – jelentette be az istálló pénteken, hivatalos közleményben. Kiderült az is, az Alfa Romeo csapatának új névadó szponzora lesz.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 20: Yuki Tsunoda of Japan driving the (22) Scuderia AlphaTauri AT03 leads Valtteri Bottas of Finland driving the (77) Alfa Romeo F1 C42 Ferrari during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 20, 2022 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Közép-Európa egyik legnagyobb olaj- és gázipari vállalata az elmúlt években az Alfa Romeo főtámogatójaként volt érdekelt a Forma-1-ben, az idei évtől kezdődően viszont logói már az AlphaTauri versenyautóira kerülnek fel. A csapat és a vállalat ugyanis egy több évre szóló megállapodást kötött, az AlphaTauri hamarosan bemutatásra kerülő AT04-es kódjelű versenyautóján így az Orlen kiemelt helyeken jelenhet majd meg.

Mindeközben az Alfa Romeo is bejelentette új névadó szponzorát, a Stake nevű szórakoztatóipari vállalatot – a megállapodás részeként a csapat megnevezése is változik a 2023-as F1-es idényre, a svájci istálló így idén hivatalosan Alfa Romeo F1 Team Stake néven szerepel majd a királykategória küzdelmeiben.

Az Alfa Romeo és a Stake közti megállapodás ugyancsak több évre szól. A Stake jelenleg olyan ismert nevekkel működik együtt, mint Drake, az Everton Football Club, a UFC, vagy a neves argentin futballista, Sergio Aguero.

A 2023. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat március 5-én kezdődik majd Bahreinben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!