szerda, április 24, 2024

Történelmet író, női alakulat érkezik a Daytonai 24 órásra

Dátum:

Megosztás:

- Reklám -

A nyáron áttörést elérő Iron Dames újabb kalandba kezdenek, ezúttal az IMSA Sportautó Bajnokságban állnak majd rajthoz, többek között a Daytonai 24 óráson.

- Reklám -

Az Iron Lynx – női pilótákat lehetőséghez juttató – kezdeményezése eddig főként európai porondon szerepelt, most azonban egy új szériában – és főképp ikonikus versenyeken is megmutathatják magukat.

Az olasz csapat a Ferrari partnere volt. Most viszont a Lamborghini autóira váltanak és az együttműködés keretein belül három továbbfejlesztett autót is fognak indítani Daytonában. Az Endurance Cup további három versenyén pedig a 63-as autó – valószínűleg Pro kategóriában – és a hölgyek indulnak majd.

Óriási Huracan EVO2 armadával érkezik a Lamborghini Daytonába

- Reklám -

Michelle Gatting és Doriane Pin már a hétvégén rajthoz állhattak az új márkával a Lamborghini évzáró eseményén.

Rajtuk kívül Rahel Frey és Sarah Bovy alkotta eddig az Iron Dames csapatát, utóbbi az Endurance Világbajnokság (WEC) első női pole-szerzője lett a sorozat monzai futamán. Az alakulat ezután a versenyen dobogós is lett, ami szintén áttörést jelent számukra.

Egy szinttel lejjebb (az Európai Le Mans Sorozatban) viszont még tovább értek, a portimaói szezonzárót ugyanis megnyerték a GTE kategóriában.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iron Dames (@iron.dames)

Az idei legnagyobb sikerüknek azonban valószínűleg a Spái 24 órás versenyen elért kategóriagyőzelem számít. Ez volt az első futamgyőzelem a csapat történetében.

Autójuk, a továbbfejlesztett Lamborghini Huracán GT3 Evo2 Daytonában indul majd először, egyszerre az új GT3-as Porschéval és az új Ferrarival.