DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Todt: Újra a Ferrarinál dolgoznék? Annyi esélye van, mint a Juventushoz szerződnöm

Mivel a Scuderia egykori sikerkovácsát többször is együtt látták a Ferrari elnökével, máris felreppent a pletyka, miszerint Jean Todt visszatérne a vörösökhöz. Az érintett ezt cáfolta.

Annak idején 1993-ban szerződtette a fiatal és agilis Jean Todtot a Ferrari, hogy hozza fel a pocsékul teljesítő istállót, amely látványosan elkezdett széthullani és alulteljesíteni 1990 után. Lépésről lépésre haladt a gárda a francia szakember vezérletével, már második évében sikerült futamot nyerni. Ám az igazi nagy sikerek csak Michael Schumacher 1996-os szerződtetésével érkeztek meg.

Ütős szakembergárdát és az akkori legjobb pilótát tudhatta magáénak a vörös istálló, 2000 és 2004 között pedig zsinórban öt világbajnoki címet nyert Schumacher vezetésével, ám 2007 óta nem sikerült felérni a csúcsra, pedig ez év elején úgy tűnt, most végre meglesz. Sokan úgy vélik, Mattia Binotto nem alkalmas a csapat vezetésére.

„Igen, többször is találkoztam John Elkann-nal, a Ferrari elnökével az elmúlt időszakban, de az a híresztelés, hogy üzleti kapcsolatba lépnénk és újra a Ferrarinak dolgoznék, nem igaz. Én is hallottam a pletykákat, de semmi alapja nincs” – nyilatkozta Jean Todt a Trento Sport Fesztiválon, szavait a PlanetF1.com idézi.

A Ferrari a Todt-éra óta csak keresgéli a sikert


„Torinóban pedig Andrea Agnellivel reggeliztem együtt, aki többek között a Juventus elnöke is. Olyan sokan láttak vele együtt, hogy akkor ők meg azt fogják gondolni, hogy a Juventusnál fogok dolgozni? Egyértelmű, hogy még FIA elnökként gyakran beszélgettem John Elkann-nal, jól tudtunk együtt dolgozni.”

„A Ferrarinál eltöltött időszakom volt életem leggyönyörűbb fejezete, de ma már teljesen másképp élem az életemet. Nehéz, de csodálatos időszak volt. A nehézségek csak megfűszerezték, majd elégedetten zárhattuk le a közös időszakot, rengeteg sikert arattunk együtt.”

„Most a Ferrari újra visszatért a győzelem útjára, bár sokan nem látják ezt be, de jól teljesít a gárda. Igaz, szinte mindenki azt szeretné, hogy a Ferrari ne csak futamgyőzelmeket arasson, hanem újra világbajnoki címeket nyerjen. Idén ez már nem lehetséges, de a jövő évben újra megkaparinthatják” – tekintett előre Todt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: