Todt a Ferrariról: ha többször is elkövetik ugyanazt a hibát, akkor változásra van szükség!

A Ferrari egykori csapatfőnöke, Jean Todt szerint miután többször is ugyanazokon a területeken hibázott a Ferrari, Mattia Binotto csapatfőnöknek is be kéne látnia, hogy változtatnia kell a sikerhez.

Jean Todt, President, FIA, and Charles Leclerc, Ferrari, on the grid

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

Messze nem végzett idén tökéletes munkát a Ferrari: hiába volt az F1-75 az első felében a mezőny legjobb autója, szinte kriminális, hogy csak négy futamgyőzelmet szereztek a 2022-es szezonban, miközben Max Verstappen hamarosan megszerzi a második világbajnoki címét.

Nem lehet egyetlen konkrétumra ráfogni a Ferrari idei vereségét a Red Bull-lal szemben: vezetői hibák, elfüstölő motorok, és rossz stratégiai hívások mind szerepet játszottak abban, hogy 6 futammal a szezon vége előtt Charles Leclerc hátránya 116 pontosra nőtt Verstappennel szemben.

Sok kritika érte idén a Ferrari pitwallján és stratégiai részlegén végzett munkáját, gondoljunk csak a monacói kerékcserékre, ahol Leclerc elvesztett egy biztosnak tűnő győzelmet, Silverstone-ra, ahol szintén a „rossz” pilótáját hozta győzelmi helyzetbe a Ferrari, vagy a Magyar Nagydíjra, ahol görcsösen ragaszkodtak a kemény gumikhoz, annak ellenére, hogy a korábban kiállt csapatok adataiból láthatták, hogy a szokatlanul hűvös Hungaroringen nem működtek jól a fehér oldalfalú Pirellik.

Még több F1 hír:

Mattia Binotto csapatfőnök azonban leszögezte, hogy egyelőre nem hajlandó változtatni a csapatán, és megpróbálják levonni a következtetéseket a 2022-es hibáikból annak érdekében, hogy 2023-ban a világbajnoki címért harcolhassanak majd.

Azonban a Ferrari legendája, Jean Todt szerint még ha személyi változásokat nem is eszközöl Binotto, valamit tennie kell a közeljövőben az ismétlődő hibák miatt.

„Nagyszerű autót építettek az idei évre, ami azt bizonyítja, hogy jól működik a csapat, de valami még mindig hiányzik, mert a sikerhez minden egyes területnek tökéletesnek kell lennie” – mondta Todt a La Gazzetta dello Sport trentói sportfesztiválján.

Még több F1 hír:

„Meg kell érteniük, hogy mire vezethetőek vissza a hibák. Ha többször is elkövetik ugyanazt a hibát, akkor ott valamilyen változásra van szükség. A szezon során többször is a Ferrarié volt a legjobb autó, de rengeteg lehetőséget hagytak ki a stratégia, a megbízhatóság, vagy egyéb balszerencsés körülmények miatt. Ezeknek a hibáknak azonban ára volt, és a Ferrarinak úgy kell fejlődnie, hogy semmit nem vesznek készpénznek.”

„Nem fogok konkrét javaslatokat adni Mattiának, mert könnyen beszélek úgy, hogy nem ismerem a Scuderia pontos helyzetét. A Ferrari jó munkát végez, amit az emberek talán nem is látnak ugyanúgy, mint korábban, mert az F1-es csapatok egy új szintre emelték a működésüket a mezőnyben.”

„Természetesen mi is azt akarjuk látni, ahogyan a Ferrari 2007 óta megszerzi az első egyéni világbajnoki címét. Nagyon magasak a szurkolók elvárásai, de a cél is elérhető távolságban van. Jövőre talán újra megpróbálkozhatnak.”


Váratlan helyen kaphat ülést Daniel Ricciardo 2023-ra – sajtóhír

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Figyelemre méltó eredményeket ért el a Mercedes a karbonsemlegesség felé vezető úton
Következő cikk Íme, a 2022-es F1-es Szingapúri Nagydíj menetrendje – három hét után újra Forma-1!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország