DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Teljesítmény nélkül borulhat Perez szerződése

Néhány hete aláírta Sergio Perez a Red Bull-lal az új szerződését két évre, de Christian Horner csapatfőnök figyelmeztette, hogy erős teljesítményt kell, hogy mutasson, ha az ülését meg akarja tartani.

A Red Bull Racing nem arról ismert, hogy kesztyűs kézzel bánik a pilótáival, még akkor sem, ha azoknak aláírt szerződésük van. Ezúttal Sergio Perez kapott egyértelmű figyelmeztetést, hogy kizárólag az elért eredményektől függ, hogy vezetheti-e a csapat versenyautóját vagy lecserélik. A csapat nem habozott eddig elő- vagy visszaléptetni a saját nevelésű versenyzőket sem, elég megemlíteni Danyiil Kvjat, Alex Albon vagy Pierre Gasly esetét. Horner egyértelművé tette, hogy akkor érezheti biztonságban magát a mexikói versenyzőjük, ha elegendően erősen teljesít Max Verstappen mellett.

perez-redbull-kanada-1



Mivel jelenleg bejelentett szerződéssel rendelkezik Perez és a fiókcsapatban Gasly is, ezért a széles bázissal rendelkező Red Bull-juniorprogramban pallérozódó ifjaknak további éveket kell várniuk az esetleges bemutatkozásra. Horner jelzése figyelmeztetés minden versenyzőjüknek – leszámítva talán Verstappent –, hogy van honnan cserét hozniuk, ha nem meggyőző a produkció, amit nyújtanak. „Pierre Gasly és Alex Albon számára is frusztráló lehet, hogy a Red Bull második ülése most két évre Sergióhoz került. Természetesen ha 2023-ban vagy 2024 elején Sergio valamilyen ok miatt nem teljesíti azt, amit elvárunk tőle, úgy az ülése felszabadulhat” – nyilatkozta Horner a Cambridge Unionnak.

Ezzel együtt Horner kijelentette, hogy mindent megtesznek a pilótaprogramjukban szereplő többi versenyző érdekében. Bent akarják tartani őket a legmagasabb szinten, de a Red Bull-os ülést és kormányt egyelőre senkinek sem tudják garantálni. „Megpróbálunk minden hozzánk kötődő versenyzőnek segítséget adni abban, hogy a Formula1-ben tudjanak maradni, így láthatjuk, hogyan fejlődnek. Sergio nem lesz fiatalabb, most 32 éves, talán ez lesz az utolsó szerződése, amit aláírt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: