Szoros fejlesztési háborúra számít a McLaren

A McLaren technikai igazgatója, James Key nagyon erős fejlesztési versenyre számít az F1-ben 2022-ben, mivel még mindig sokat kell tanulnia a csapatoknak az új autókról.

Carlos Sainz Jr., McLaren, and James Key, Technical Director, McLaren  in the press conference

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

A csapatok keményen dolgoznak a Forma–1 új technikai szabályaira való felkészülésen, amelyeknek köszönhetően az autók radikálisan megváltoznak a szorosabb versenyek elérésének szándékával. James Key, a McLaren technikai igazgatója pedig egy nagyon szoros fejlesztési háborúra számít.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt jósolta, hogy valószínűleg egyik csapat sem lesz egy másodperccel a mezőny előtt, ahogyan az a korábbi szabályváltozások után történt, hiszen az Ezüstnyilak 2014-ben kényelmesen domináltak, a Brawn pedig 2009-ben uralta a mezőnyt a szabályváltoztatások után.

Ha esetleg így is lenne, Key arra számít, hogy 2023-ra a mezőny közelebb kerül egymáshoz a teljesítményszintek tekintetében, és az autók várhatóan egyre jobban hasonlítanak majd egymásra, ahogy a legjobb tervezési megoldásokat elkezdik másolni a többiek.

Még több F1 hír:

Az autók tervezését illetően kevesebb a mozgástér, mint korábban, hiszen az F1 az új szabályok bevezetésével azt reméli, hogy a versenyzés javulni fog, mivel a mezőny versenyképesebb lesz, és a McLaren technikai főnöke arra számít, hogy a teljesítménybeli különbségek gyorsabban kiegyenlítődnek majd.

„Úgy gondolom, hogy a fejlesztési ütemek valószínűleg nagyon gyorsak lesznek. Ezekkel a szabályokkal minden gyorsabban kiegyenlítődik majd, már csak azért is, mert annyi különböző dolog van az autókon és mindig van egy másik megoldás, ami jobban működik, mint a többi" - mondta Key a Motorsport.com-nak.

 

„Még mindig sokat kell tanulnunk. Mindenkinek a 2022-es autókkal kell ezt megtennie, a pályán kell értelmeznünk az adatokat, és megnézni, hogy mit csináltunk. Látnunk kell, hogyan teljesítünk a többiekkel szemben, és meg kell találnunk az erősségeket és a gyengeségeket, és ebből a szempontból mindannyian egyformák vagyunk.“

„Ez sok előrelépést fog okozni a fejlesztésekben és az ötletekben, ahogy az év első felében haladunk. Utána ez az egyes autók alkatrészein fog múlni. Gyanítom, hogy a 2023-as mezőny még inkább hasonlítani fog egymásra, mert a csapatok felismernek néhány trendet, és ez azt jelenti, hogy az autók még hasonlóbbak lesznek.

Russell: „Amíg nem vagy világbajnok, semmi sem elég”

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk „A Renault 2022-re egy bomba jó motort készített az Alpine számára“
Következő cikk A Sauber-csoport örömmel támogatná Raikkönen visszatérését

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország