KezdőlapFastest SlapSzőke Márk visszalépett az EnduroGP-világbajnokság következő futamaitól, a szezon utolsó harmadában újra...

Szőke Márk visszalépett az EnduroGP-világbajnokság következő futamaitól, a szezon utolsó harmadában újra versenyezne

-

Sikeres nemzetközi bemutatkozása után Szőke Márk kihagyja az EnduroGP-világbajnokság következő két fordulóját, hogy a rendelkezésre álló idő alatt teljesen felépüljön egy korábbi sportsérüléséből. Az Enduro Team Hungary az Open 4S kategóriában induló Zsigovits Norberttel áll rajthoz Észtországban és Svédországban. 

Nem vesz részt az EnduroGP-világbajnokság következő két fordulóján Szőke Márk, az Enduro Team Hungary versenyzője. A 25 éves sportoló az Endurocross Országos Bajnokság május elején, Béren megrendezett versenye során balesetet szenvedett, lábtörése miatt műtéten esett át, majd többhetes rehabilitációban vett részt.

Akaraterejének és az edzéseknek köszönhetően Márk négy hét elteltével újra motorra ült, június 25-én és 26-án pedig rajthoz állt az EnduroGP-világbajnokság edolói versenyein, ahol az Open 2S kategóriában két 4. helyet szerzett és a második napon egy dobogós eredmény megszerzésére is volt esélye.

Az olaszországi hétvége során Márk a Fit4Race program helyszíni szakedzője segítségével versenyezhetett, a hazatérése után viszont a sérülése nem gyógyult az elvárt ütemben, ezért a teljes felépülés érdekében úgy döntött, hogy a következő hetek során további kezeléseken vesz részt.

Az EnduroGP-világbajnokság versenynaptárában a következő két fordulót egymás utáni hétvégéken rendezik, 2021. július 17-18-án Észtországban, július 24-25-én Svédországban állnak rajthoz a versenyzők. A versenyek egymáshoz közeli időpontja azt jelenti, hogy Márk kénytelen kihagyni a soron következő két fordulót.

A világbajnokság utolsó harmadát jelentő németországi és franciaországi forduló 2021 októberében esedékes, a további kezelések és edzések révén Márk célja, hogy a tőle megszokott, teljes erőbedobással versenyezhessen, és az Open 4S kategóriában szereplő Zsigovits Norbert oldalán képviselhesse az Enduro Team Hungary csapatát.

„Köszönettel tartozom Hadobás Ádámnak, az Enduro Team Hungary csapatvezetőjének és Őry Tamásnak, a MOTAM ügyvezetőjének, mert bár az utolsó pillanatban jeleztem, hogy visszalépek, pozitívan álltak a helyzethez és azt szeretnék, hogy meggyógyuljak.”

„Azért döntöttem így, mert a fájdalmak miatt Olaszországban sem tudtam élvezettel versenyezni, ami ebben a sportágban, ilyen magas szinten nagyon fontos. Úgy szeretnék visszatérni, hogy 100 százalékos teljesítményt tudok nyújtani. Az utolsó pillanatig kivártam, de sajnos be kell látnom, hogy bár az izomzatom helyrejött, a csontok összeforrásához több idő kell” – nyilatkozta Szőke Márk.