szombat, április 20, 2024

Szokatlan problémával szembesült az Európából érkező újonc

Dátum:

Megosztás:

Két napon át tesztelt a világ egyik – ha nem a legmélyebben fekvő pályáján – a 2023-as IndyCar-mezőny, köztük a négy újonccal. Egyedül a két, csak oválpályákon rajthoz álló veterán, Takuma Sato és Ed Carpenter hiányzott.

Luxus helyszínen hozott szoros végeredményt az IndyCar tesztje

- Reklám -

- Reklám -

A négy újonc közül – ahogy ez a csapatok papírformájából is előre vetíthető volt – Marcus Armstrong neve került fel legtöbbször a lista első felébe. Az új-zélandi srác több ismerős arcot is üdvözölhetett a garázsok környékén, ugyanis Christian Lundgaard és Callum Ilott is korábbi kollégái voltak. Utóbbival ráadásul szobán is osztozott, még a Ferrari Driver Academy tagjaiként.

Az IndyCar oldalánál gondoltak egyet, és a már „veteránnak” számító Ilott-tal interjúvoltatták meg az újoncot. Nem sokáig maradtak azonban a komoly témáknál. A beilleszkedéssel tehát nem volt gondja Armstrongnak, egy dologban viszont még nem szokott hozzá az amerikai léthez.

- Reklám -

„Élvezem az IndyCart eddig, kivéve azt, hogy tegnap csak csirkeburger volt ebédre. És amikor megkérdeztem, van-e vegetáriánus verzió is, akkor illedelmesen elküldtek.” – mesélte élményét az helyi konyhával Armstrong.

Ilott erre azt javasolta, váltson vissza húsevésre, hamár csak ez van terítéken, mire az újonc szintén illedelmesen visszautasította a javaslatot.

Marcus Armstrong, Chip Ganassi Racing, IndyCar
Armstrong autója a teszten – Fotó: Chris Owens/Penske Entertainment