Szinte már hivatalos: A Porsche átveszi a Red Bull F1-es programjának 50 százalékát!

A színfalak mögött már hónapok óta tudni lehetett, hogy a Porsche 2026-ban visszatérhet a Forma-1-be a Red Bull Racinggel, de most már az első valós megerősítés is megtörtént. A német autógyártó 50 százalékos részesedést szerez magának a versenycsapatban.

Sergio Perez, Red Bull Racing RB18

Fotót készítette: Alastair Staley / Motorsport Images

A Porsche és a Red Bull Racing az Osztrák Nagydíjon szerette volna kiadni a hivatalos sajtóközleményt, de a 2026-os motorszabályzat jóváhagyásának elhalasztása miatt ez elmaradt. A sajtóközlemény még mindig nem jelent meg, de már megvan az első hivatalos bizonyíték arra, hogy a német autógyártó 2026-ban visszatér a Forma-1-be a Red Bull-lal.

A héten hivatalos információk jelentek meg a Porsche AG és a Red Bull GmbH által benyújtott, a Porsche által a Red Bull F1-es programjában való 50 százalékos részesedés átvételére vonatkozó kérelem jóváhagyásáról.

A vállalatoknak ezt a kérelmet a különböző versenyhatóságokhoz kellett benyújtaniuk, többek között az Európai Unión kívüli 20 országban. Az egyik ilyen ország Marokkó, ahol a jogszabályok előírják, hogy a kérelmeket a jóváhagyás után nyilvánosságra kell hozni.

Még több F1 hír:

A marokkói bejelentés tehát azt jelenti, hogy a Forma-1 egyik legrosszabbul őrzött titka immár biztosra vehető. A Porsche tehát 2026-tól visszatér a Forma-1-be, 50 százalékos részesedést szerezve a Red Bull teljes F1-es tevékenységében.

A dokumentumból kiderül, hogy a Porsche július 8-án értesítette a tanácsot arról, hogy 10 éves partnerségre lép a Red Bull-lal. A dokumentum szerint a partnerséget augusztus 4-én jelentik be hivatalosan.

Ez azt jelenti, hogy az autógyártó nemcsak motorszállítóként tér vissza, hanem a Porsche a Red Bull csapat felét is birtokolni fogja. Ennek előnye, hogy a motor nagy részét egy fedél alatt lehet fejleszteni és gyártani a Red Bull Powertrains Milton Keynes-i gyárában

 Az is nagyon valószínű, hogy az AlphaTauri 2026-tól Porsche motorokkal fog versenyezni. Az olasz csapat azonban továbbra is teljes egészében a Red Bull GmbH tulajdonában marad.

Ilyen időjárás várható a Magyar Nagydíjon – elő az esernyőkkel?


Így fest egy kör a Hungaroringen az Assetto Corsában!

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Az F1 jó úton halad afelé, hogy 2026-tól 100%-ban fenntartható üzemanyaggal működjön
Következő cikk Enzo Ferrari fia védelmébe vette Leclerc-t a franciaországi hibája után

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország