DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Széthúzás a Ferrarinál? Nem mindenki akarta ünnepelni Sainz győzelmét

A Ferrari korábbi sajtósa saját elmondása szerint megbízható forrásból tudja, hogy az olaszok garázsának egyik fele nem akart megjelenni a díjátadó ceremónián Silverstone-ban.

Idén nem először hozott megkérdőjelezhető és nehezen érthető taktikai döntést a Ferrari, aminek létjogosultságát a későbbi magyarázkodások sem támasztják alá. Végül az a húzás, hogy az élen álló, sérült autóval is gyorsabb Leclerc-t hagyták kint a kemény gumikon, míg Sainz kapta meg a lágyakat az utolsó körökre, nem csak a rajongók és a szakértők között nem aratott osztatlan sikert.

A Scuderia korábbi sajtós munkatársa, Alberto Antonini értesülései szerint már csapaton belül is feszültséget okozott a vezető mérnökök újabb hibája. „Azt mondták nekem – én pedig megbízom a forrásomban –, hogy volt egy csúnya hozománya a silverstone-i versenynek” – idézi Antoninit a formulapassion.it.



„A Ferrari csapatának egy része előzetesen megtagadta, hogy részt vegyen a pódium alatti ünneplésen és az azt követő fotózáson. Ha ez igaz, akkor attól félek, hogy ez nem valami jónak az előjele. Egy egészséges rivalizálás igenis kell a csapaton belül, hiszen minden szerelő azért szurkol, hogy az ő pilótája nyerjen, de a közös cél mégiscsak az kellene legyen, hogy a csapatot sikerre vigyék.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: