Szerződést kötött az F2-es bajnokkal az Aston Martin, már idén Forma-1-es autót vezethet - F1VILÁG.HU

Szerződést kötött az F2-es bajnokkal az Aston Martin, már idén Forma-1-es autót vezethet

HIRDETÉS
Az Aston Martin Forma-1-es csapata kedden közleményben jelentette be, versenyzői programja keretében lehetőséget biztosít a Forma-2-es sorozat újdonsült bajnokának, Felipe Drugovich-nak. A fiatal pilóta már idén beülhet a csapat F1-es autójába.
Felipe Drugovich

A 22 esztendős brazil versenyző idén 5 versenyt nyert meg az F1 előszobájának számító sorozatban, múlt hétvégén, Monzában pedig a bajnoki címet is bezsebelte.

Az Aston Martin az olasz versenyhelyszínen kötött szerződést vele, ennek keretében Drugovich az első versenyző, aki csatlakozik a brit istálló által létrehozott versenyzői programhoz. A programot az F1-es csapat mérnökeivel és vezetőségével együtt dolgozták ki, hogy ugródeszkát biztosítson a Forma-1-be igyekvő fiatal tehetségeknek.

A program keretében Drugovich az Aston Martin F1-es csapatának egyik tartalékosa lesz, a jelenlegi tervek szerint pedig a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon Lance Stroll autóját vezetheti majd a nyitóedzésen, és részt vesz majd a fiatal pilóták novemberi tesztjén, ugyancsak Abu Dhabiban.

2023-ban pedig intenzív tesztprogram vár rá az idei, AMR21-es kódjelű autóval, és bizonyos nagydíjakon az Aston Martin F1-es csapatának tagjaként lehet jelen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!