DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

„Szégyen, a saját sz*r szervereiket sem tudják kontrollálni” – Verstappen

Néhány órával a Virtuális Le Mans-i 24 órásról történt kiesése után újabb kirohanást intézett a szervezők irányába a kétszeres F1-es világbajnok.

Mint arról mi is írtunk, hiába állt az élre már rögtön a startnál és harcolt az elsőségért sokáig Max Verstappen és a Team Redline #1-es rajtszámú egysége a Virtuális Le Mans-i 24 óráson, szerverhiba miatt szétkapcsolt a gépe a verseny közben, így kénytelen volt feladni a küzdelmet. A kétszeres F1-es világbajnok rögtön ezután komoly kirohanást intézett az egyébként az egyik legkomolyabb szimulátoros versenyként számon tartott viadal irányába, viccnek és bohócműsornak nevezve azt.

Később Verstappen a Discordon még tovább füstölgött a történtek miatt: „Leírom ezt egyszer – lehet, hogy törlik, de kit érdekel” – idézi a hollandot a PlanetF1.com. „Öt hónapig készülsz a bajnokságra, két hónapig Le Mans-ra, és aztán ezt kapod. Ez egy szégyen volt a szimulátorversenyzés világára, valamint az összes résztvevő nagy márkára és versenyzőre nézve.”

f1-verstappen-szimulator-rb



„Egész futamon óriási akadozások voltak, piros zászlós szakaszok voltak, mert azt mondják, kibertámadás történt, aztán néhányan visszakapják a körüket azok közül, akik szétkapcsoltak, néhányan nem az ostoba négyautós szabály miatt. Hogyan lehetne a szabályokra támaszkodni, ha a saját szar szerveiket sem tudják kontrollálni? Nem ez az első alkalom, hogy ezt csináljuk. Konkrétan az eddigi négy alkalomból háromszor szétkapcsolódtam. Azt gondolnánk, hogy az első vagy a második eset után tanulnak, de ez egyszerűen katasztrófa.”

A Verstappen által említett négyautós szabály annyit tesz, hogy amennyiben egyszerre négy vagy több egység csatlakozik szét valamilyen szerverhibagyanús esemény miatt, a versenyirányítás visszaadhatja a köreiket, a Team Redline esetében azonban csak egy másik autónál jelentkezett ugyanakkor hiba, így ez a Red Bull-os esetében nem történt meg.

„A Le Mans-i szervezőknek alaposan át kellene gondolniuk, mit akarnak a jövőben, mert ezen a platformon ez egy bohócshow volt” – folytatta Verstappen. „Soha többet nem fogok versenyezni, s ez az ő kompetenciájuk miatt van. Remélem, sokan fogják követni a példámat, és valami jót hozhatunk létre valahol máshol. Mert minden csapat, márka és versenyző jobbat érdemel.”

A Virtuális Le Mans-i 24 órást egyébként, amelyet valóban többször is meg kellett szakítani piros zászlóval, valamint a szervezők az esőt is törölték a játékból, mivel azt gyanították, az okozhatja a számos szétkapcsolódást, a Team Redline #2-es számú egysége nyerte: a tavalyi Formula-2-es bajnok Felipe Drugovich és az IndyCarban a McLarent erősítő Felix Rosenqvist szerepelt náluk profi versenyzőként. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: