KezdőlapFormula 1Szafnauer: Szinte lehetetlen megjósolni, hogy mi lesz 2022-ben

Szafnauer: Szinte lehetetlen megjósolni, hogy mi lesz 2022-ben

-

Otmar Szafnauer szerint most nem lehet megmondani, hogy ki fog jól járni a szabálymódosítások mentén.

Nem indult túl jól a kanadai-brit istálló éve, ugyanis a vártnál sokkal rosszabbul szerepeltek. A 2021-es szezont nem akarták viszont kukába dobni, így kénytelenek voltak a kelleténél jobban ráfeküdni erre az esztendőre. Az amerikai csapatfőnök viszont attól tart, hogy emiatt a jövő évi kampányuk nem indul majd fényesen.

,,Intenzívebben és hosszabb ideig kellet dolgoznunk a 2021-es autón, mint ahogy azt eredetileg terveztük. Ráadásul a költségvetési plafon nem sok fejlesztési lehetőség áll a rendelkezésünkre.” – nyilatkozta a vezető a Speedweeknek.

Az erőforrások átcsoportosítása már a kezdeteknél is fejtörést okozott az Aston Martinnak, a rossz szezonkezdet viszont tetézte a problémájukat:

,,Nehéz megmondani azt, hogy milyen hatással lesz ez 2022-re. A legnagyobb kérdés az, hogy vajon ki fog diadalmaskodni jövőre. A versenygépek teljesen mások lesznek, így lehetetlen megjósolni mi lesz. A szélcsatornában lévő modellekkel minden héten jelentős előrelépést teszünk, viszont összehasonlítási alap nem áll a rendelkezésünkre.” – tette hozzá Szafnauer.