KezdőlapFormula 1Szafnauer szerint Alonso a pénz miatt válthatott csapatot

Szafnauer szerint Alonso a pénz miatt válthatott csapatot

-

Múlt hét elején vált hivatalossá, hogy Fernando Alonso távozik az Alpine csapatától és az Aston Martinhoz igazol.

A franciák szerint már nem kellett sok az új szerződéshez, bár ők nem kínáltak túlságosan hosszútávú megállapodást. A csapatfőnök, Otmar Szafnauer szerint azonban benne van, hogy a spanyol főként a pénz miatt váltott.

„Őszintén szólva nem tudom, mennyit fizetnek neki majd neki az Aston Martinnál” – árulta el. „Azt tudom, hogy több pénzt ajánlottunk neki, mint amennyit most fizetünk neki, ez logikus. Az elején erről próbált alkudozni, ahogy mindenki, de végül megegyeztünk. De nem tudom, hallottam olyan pletykákat, hogy nagyon magas összeget ajánlottak neki. Nem tudom, hogy ez döntő tényező volt-e – tessék megkérdezni őt.”

Emellett olyan spekulációk is megjelentek, hogy Lawrence Stroll olyan ajánlatot tett Alonsónak évekkel ezelőtt, hogy csak egy igent kell mondania, amikor szeretné, és kap egy ülést az Astonnál.

„Figyelembe véve, hogy tavaly az Aston Martinnál voltam, illetve annyi éven át voltam az F1-ben, elmondhatom, hogy Fernando már tavaly is egyeztetett a csapattal, vagy még két éve is. Szóval ez lehetségesnek tűnik, sőt, valószínűnek” – tette hozzá némi táptalajt adva a híreszteléseknek.

Azoknak a pletykáknak viszont nincs valóságalapjuk, hogy Alonso Abu Dhabi előtt távozhat az Alpine-tól.

„Egyáltalán nem, miért?” – tette fel a kérdést. „Ő egy nagyszerű pilóta, ő az egyik legjobb eszközünk, és Esteban Oconnal együtt ő az, aki segíthet nekünk abban, hogy legyőzzük a McLarent.”