KezdőlapRallySzabó Krisztián újra dobogóra állt a Rallycross világbajnokságon

Szabó Krisztián újra dobogóra állt a Rallycross világbajnokságon

-

A Rallycross vb szezonzárójának szombati döntőjében Johann Kristofferson nyert Jurij Belevskij előtt. Szabó Krisztián harmadik lett, ezzel idén másodszor végzett a legjobb háromban.

- Hirdetés -

A történethez hozzá tartozik, döntő után ismét a versenybíróságon dőlt el a végső sorrend. A második Timmy Hansent és a hatodik Enzo Idét kizárták, Szabó így lett végül harmadik.

- Hirdetés -

A másik magyar induló Kárai Tamás a középdöntőig jutott, itt hatodik lett.

- Hirdetés -
WRX Nürburgring
foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A Nürburgring faggyal és hóval várta a Rallycross vb mezőnyét. Rögtön a Q1 második futamán nagy baleset történt. Szabó és Kárai is itt indult, de piros zászlóval szakadt félbe a verseny, mert Hervé Knapick szó szerint beleállította autóját a korlátba. Szabó végül nyolcadik Kárai tizedik lett a Q1-ben, Kristoffersson lett az első.

A Q2-ben Grönholm nyert. A magyarok is jobban teljesítettek, Szabó negyedik lett, Kárai nyolcadikként végzett.

Az első középdöntőben Kristofferson, Grönholm és Szabó jutott tovább. A másodikban komoly meglepetés született: Belevskiy nyert Ide előtt, Timmy Hansen pedig harmadik lett.

A döntőben Kristofferson nagyot ment, Hansen kizárásával pedig hatalmas lépést tett a bajnoki cím felé. A vasárnapi zárófutam előtt Timmí Hansen vezeti a bajnokságot 195 ponttal, Kristoffersson pedig 4 pontra csökkentette hátrányát. Szabó Krisztán továbbra is ötödik, 147 pontja van.

WRX Nürburgring
foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
- Hirdetés -

Hírlevél

- Hirdetés -