Skip to content
Főoldal / Rallycross / Szabó Krisztián lett az év magyar autóversenyzője

Szabó Krisztián lett az év magyar autóversenyzője

TOP50

A Ralikrossz-világbajnokságon történelmi dobogós helyezéseket szerző Szabó Krisztiánt 2021-ben először választotta az Autósport és Formula Magazin az év legjobb magyar versenyzőjének.

A lap által készített TOP50 legjobb magyar autóversenyzőt felvonultató rangsor már hat éve tartja izgalomban a szakma hazai képviselőit. Bár a koronavírus-járvány még 2021-ben is rányomta a bélyegét a hazai és nemzetközi bajnokságok lebonyolítására, – extra kihívások elé állítva a versenyzőket is – de a körülmények ellenére az Autósport és Formula Magazin szerzői szakértők bevonásával idén is megválasztották a legjobbakat.

Az idei TOP50 magyar autóversenyző lista a megszokottak szerint az Autósport Évkönyv 2021-es kiadványában jelent meg, a rangsor élére pedig idén új győztes emelkedett. A Ralikrossz-világbajnokság mezőnyében szereplő Szabó Krisztián először nyerte meg a szavazást és állt a TOP50 magyar autóversenyző lista élére. A versenyző két hétvégén is dobogóra állhatott a bajnokságban – Belgiumban első magyarként ért el ilyen sikert a WRX-ben –, rendszeresen a döntők résztvevője volt, a zárófordulót világbajnoki esélyesként kezdte, az összetett pontversenyt pedig végül az ötödik helyen zárta.

A fiatal tehetségnek már az elmúlt évek során is érett a győzelem a TOP50-es szavazáson, hiszen a díj 2015-ös létrejötte óta szinte minden évben a közvetlen élmezőnyben zárt az év legjobb magyar autóversenyzőinek rangsorában. Az idei toplista második helyére a Rali-Európa-bajnokságon dobogós helyezést szerző Herczig Norbert, a harmadikra pedig a Kamion-Európa-bajnokság küzdelmeit karrierje során harmadszor megnyerő Kiss Norbert került.

Autósport Évkönyv 2021

Az Autósport Évkönyvben 2021-ben is megtalálható a teljes 50 fős rangsor, emellett szokás szerint a kötet kihirdeti az év legjobb magyar hölgyversenyzőjét, junior versenyzőjét és csapatát is.

A pandémia sajnos idén is megakadályozza, hogy a korábban megszokott módon ünnepelhesse meg a magyar sajtó a díjazottakat, hiszen a decemberben már hagyománnyá vált TOP50 magyar autóversenyző gála ezúttal is elmarad. A legjobbak azonban így is jutalomban részesülnek: a rangsor első tíz helyezettje és a különdíjasok 2021-ben is egy trófeával gazdagodnak az Autósport és Formula Magazin jóvoltából.

Minden más változatlan maradt a kiadó háza táján, hiszen szokás szerint megjelent a nemzetközi és magyar versenyszezonokról teljes körképet adó Autósport Évkönyv 2021 mellett az F1-es évadot alaposan körbejáró Száguldás és cirkusz 2021 is. A kötetek már megtalálhatók a könyvesboltokban és megrendelhetők a Formula.hu webshopjában. A Formula.hu továbbra is naprakészen szállítja a legérdekesebb és legfontosabb Formula–1-es, valamint nemzetközi és hazai autó-motorsport híreket.