Sürgősen rögzítenie kell a 2026-os erőforrás-szabályokat az FIA-nek

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto szerint sürgősen rögzíteni kell a 2026-os erőforrás-szabályzatot, mely az FIA nemrég megválasztott elnökének, Mohammed Ben Sulayemnek lesz a feladata.

The 2022 Formula 1 car launch event on the Silverstone grid. Side profile

Fotót készítette: Zak Mauger / Motorsport Images

Bár az F1 idén már egy teljesen új aerodinamikai szabályrendszer szerint fog versenyezni, a sportág csak 2026-ban kezdi meg az új erőforrások bevezetését, így a 2022-es autók is voltaképp valamelyest „öszvérek“ lesznek, hiszen az új aerodinamika a régi hajtásláncokkal párosul.

Tekintettel azonban az új specifikációjú erőforrások megtervezésének időigényére, valamint arra, hogy a gyártók, köztük a Volkswagen-csoport is fontolgatják, hogy csatlakoznak a száguldó cirkuszhoz, a jövőbeli irányról szóló döntéseket nem halogathatják.

„Kapcsolatban voltam vele a választások előtt, és már most is beszélgetünk a következő lépésekkel és az F1 legsürgetőbb ügyeivel kapcsolatban. Úgy látom, hogy a sürgős ügyek közül a 2026-os erőforrás lehet az egyik téma“ - mondta Binotto, a Ferrari csapatfőnöke arra a kérdésre, hogy beszélt-e már az új FIA-elnökkel.

Még több F1 hír:

Az FIA már lefektette az új erőforrásokat érintő alapvető kereteket, és megerősítette, hogy a jelenlegi 1,6 literes V6-os motor marad, de az elektromos teljesítményt megnövelik 350 kW-ra. A gyártók által megkövetelt, folyamatosan növekvő pénzügyi kötelezettségek kezelése érdekében bevezetnek egy költségplafont az erőforrás-egységekre vonatkozóan, míg az MGU-H-t teljesen eltörlik.

Binotto úgy gondolja, hogy a csapatok mindegyike hozzájárulhat ahhoz, hogy a jövő Forma–1-e még jobb legyen, mint a jelenlegi. “Nagyon örülök, hogy együttműködhetek vele. Magam is tagja vagyok a Világtanácsnak F1-es bizottsági delegáltként, és a Ferrarit is képviselem" - idézi a Ferrari csapatfőnökét a Gpblog.com.

Giovinazzi továbbra is úgy gondolja: nem a teljesítménye miatt veszítette el az ülését az F1-ben

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Az Aston Martin főtervezője követheti Szafnauert az Alpine-hoz
Következő cikk A játék, amely Verstappen világbajnoki címében is szerepet játszott

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország