Stuck: a Red Bull büntetésének semmi hatása nem lesz a 2023-as szezonra

Az egykori F1-es pilóta Hans-Joachim Stuck szerint semmi hatása nem lesz a 2023-as szezonra a büntetésnek, amelyet a Red Bull kapott a 2021-es költségsapka átlépéséért.

Sergio Perez, Red Bull Racing RB18, Charles Leclerc, Ferrari F1-75

Sergio Perez, Red Bull Racing RB18, Charles Leclerc, Ferrari F1-75

Carl Bingham / Motorsport Images

A 2021-es költségsapka átlépéséért az FIA egy 7 millió dolláros pénzbüntetést adott a Red Bullnak, továbbá 10%-kal csökkentették a 2023-as szélcsatornás idejüket, amely így csak 63%-a lesz a konstruktőri bajnokság 7. helyét megszerző csapathoz képest.

Christian Horner csapatfőnök azonnal „drákói” büntetésről beszélt a 2022-es Mexikói Nagydíjon tartott sajtótájékoztatóján, amit egyszerű médiahacknek tartottak a riválisaik, Andreas Seidl egyenesen úgy fogalmazott a Motorsport.com-nak, hogy nem érdekli, mit mondott Horner, mert „nem szokott figyelni a mesedélutánokon”.

Továbbra sincs egyetértés a Red Bull, a rivális csapattagok, és F1-es médiaszemélyiségek között abban, hogy ez a 10% pontosan mennyire fog fájni jövőre a Red Bullnak, az egykori F1-es pilóta Hans-Joachim Stuck szerint semennyire.

Még több F1 hír:

„Meggyőződésem, hogy a Red Bull már most annyira előrehaladott fázisban jár a 2023-as fejlesztési programjával, hogy ennek a büntetésnek talán csak az azt követő évre lesz hatása” – mondta Stuck a Red Bullhoz tartozó Servus TV Sport und Talk aus dem Hangar-7 műsorában, aki azt is hozzátette, hogy szerinte Horner megítélése sem hiteles a büntetés mértékéről.

„Eléggé túlzónak tartom azt, hogy ezt a büntetést egyből átszámította egy ekkora számra, erről majd csak később lehet dönteni.”

Stuck abból a szempontból nem tévedhet nagyot, hogy a Red Bull már a 2022-es szezon első fele alatt nekilátott egy könnyített utascella kifejlesztésének. A többi csapat már a szezon alatt is hitetlenkedve fogadta ezt a hírt, azonban miután egyértelművé vált, hogy kiélezett csata helyett sétakocsikázással fogják megnyerni a 2022-es szezont, a Red Bull lassított, és áttették a 2023-as szezonra az új utascella kérdését.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Ekkor tudatosult Leclerc-ben, hogy elveszíti a 2022-es bajnoki címet
Következő cikk A McLarennél nem elégedettek a Red Bull büntetésével

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország