KezdőlapFormula 1Stroll megerősítette, hogy tárgyal az Audival a Forma-1-ről

Stroll megerősítette, hogy tárgyal az Audival a Forma-1-ről

-

Lawrence Stroll megerősítette, hogy tárgyalásokat folytat az Audival egy lehetséges gyári együttműködésről a Forma-1-ben 2026-tól kezdődően.

Miután a Volkswagen igazgatótanácsa zöld jelzést adott az Audi és a Porsche különálló F1-es projektjeinek, a pletykák szerint az ingolstadti autógyártó megkereste az Aston Martint, valamint a McLarent, a Saubert és a Williamst is. A milliárdos Stroll, aki a silverstone-i székhelyű Aston Martin tulajdonosa, a befektetőknek egy konferenciahívás során ennyit mondott az olasz Autosprint szerint:

„Megkeresett-e minket az Audi? Igen. Nagyon elégedettek-e vagyunk a Mercedesszel való együttműködésünkkel? Igen. A Forma-1 világa tele van hasonló történetekkel.”

Stroll, akinek fia, Lance az ő F1-es csapatánál versenyez, azt is elárulta, hogy az Aston Martin vezérigazgatóját, Tobias Moers-t Amedeo Felisa – a Ferrari korábbi vezérigazgatója váltja. A német Sport1 kiadvány azt állítja, hogy a kanadai Stroll összeütközésbe kerülhetett Moersszel, ami miatt távozott a brit luxusautógyártó éléről.