DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Stella: Tehetsége alapján Piastri a mezőny egyik legjobbja lesz

A McLaren újdonsült csapatfőnökét, Andrea Stellát lenyűgözték Oscar Piastri képességei: az olasz szakember fényes jövőt jósol az újoncnak az F1-ben.

Az alsóbb kategóriákban mutatott teljesítménye, valamint a McLaren és az Alpine közötti emlékezetes jogi hercehurca után hatalmas várakozás előzte meg Oscar Piastri F1-es debütálását, az ausztrál belépője azonban a McLarent sújtó problémák miatt felejthetőre sikerült Bahreinben, ugyanis egy elektronikai meghibásodás miatt már 13 kört követően fel kellett adnia a szezonnyitót, miközben a szombati kvalifikáción már a Q1-ben búcsúzott a további küzdelmektől. A nehézkes kezdés ellenére a wokingiak télen kinevezett csapatfőnöke, Andrea Stella állítja: kincsre leltek a 21 éves pilóta személyében.



„Bár Oscar még újonc az F1-ben, az alacsonyabb kategóriákban bizonyította, hogy győztes típus. Eddig nagyon elégedettek vagyunk vele, mindent nagyszerűen csinál. A teszt során napról napra figyelemmel követhettük képességeit és fejlődését, és azt kell mondanom, biztató, amit láttunk. Mindez azt bizonyítja, hogy hatalmas ígérettel állunk szemben” – idézi Stellát az F1i.com. 

Az olasz szakember szavait érdemes komolyan venni, az 52 éves sportvezető pályafutása során ugyanis olyan nagyszerű versenyzőkkel dolgozhatott együtt mint Michael Schumacher, Fernando Alonso, vagy épp Kimi Raikkönen, így pontosan tudja, mely képességek jellemzik a nagy bajnokokat. „A leginkább a tudatossága nyűgöz le, miközben vezet. Amikor bejön a bokszba, mindig olyasmiket mond, hogy valahol túl korán fékezett, máshol pedig nem lépett elég hamar a gázra, az adatok elemzése pedig alátámasztja ezeket a megállapításokat. Aztán újra kimegy és hasznosítja ezeket az információkat. Számomra ezt jelenti a tehetség, emellett pedig a fejlődésével is elégedettek vagyunk. Az F1-ben minden a versengésről szól, de ha a saját útját járja, akkor biztos vagyok benne, hogy a mezőny legjobbjai közé emelkedik majd” – zárta a McLaren csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: