Steinert nem hatották meg Schumacher pontszerzései, nem jár neki automatikusan a 2023-as szerződés

Günther Steiner reméli, hogy Mick Schumacher formája továbbra is javuló tendenciát mutat, ugyanakkor az egymás utáni pontszerzések nem hatották meg a Haas csapatfőnökét és ez nem jelenti azt, hogy automatikusan hosszabbítanak vele 2023-ra.

Mick Schumacher, Haas F1 Team, on the grid with Ayao Komatsu, Chief Engineer, Haas F1

Mick Schumacher, Haas F1 Team, on the grid with Ayao Komatsu, Chief Engineer, Haas F1

Andy Hone / Motorsport Images

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner azt a feladatot tűzte ki Mick Schumacher elé, hogy második F1-es szezonja során még jobbá váljon. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának formája egyre csak javul, hiszen Nagy-Britanniában és Ausztriában egymás után szerezte meg első pontjait.

Schumachert a szezon korábbi szakaszában Steiner kritizálta, amiért többször is költséges balesetet csinált, miközben nehezen tudta felvenni a versenyt Kevin Magnussennel. A fiatal német megfordította szerencséjét, és Silverstone-ban megszerezte első pontjait, majd a Red Bull Ringen megismételte ezt.

Schumacher Ausztriában nagy csatákat vívott Lewis Hamiltonnal is, aki apjához hasonlóan egy hétszeres világbajnok. A közelmúltbeli fejlődésre reflektálva Steiner elismerte a megtett lépéseket, de felhívta a figyelmét a 23 éves versenyzőnek arra, hogy itt nem szabad megállnia.

Még több F1 hír:

„Mindenkinek bizonyítania kell, és jelenleg jól teljesít. Remélhetőleg egyre jobb lesz, mert szükségünk van rá a csapat számára és pontokat kell szereznünk" - mondta Steiner a RacingNews365.com szerint.

Arra vonatkozóan, hogy ez hogyan befolyásolhatja Schumacher jövőjét, és annak esélyeit, hogy egy harmadik szezonra is szerződést kapjon a Haasnál, Steiner szűkszavúan nyilatkozott.

„Mit jelent ez a jövőjére nézve? Még nem igazán tudom, korai még a jövőről beszélni. Még nem döntöttünk a versenyzőkről, és a nyári szünet előtt semmiképp sem döntöttünk, mint azt jól tudják. A nyári szünet után döntünk és meglátjuk" - folytatta.

Schumacher a 15. helyen áll a pilóták rangsorában, négy hellyel és 10 ponttal Magnussen mögött, míg a Haas a hetedik helyen áll a konstruktőrök listáján.

Hamilton Leclerc-nek: „Nem akarlak eltalálni és a bukótérbe küldeni”

Az IndyCar-ban versenyző Colton Herta nemrégiben két napon keresztül tesztelhetett a McLaren tavalyi autójával:

 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Állami támogatást kap Spa-Francorchams az F1-ben maradáshoz
Következő cikk Ez az animáció segíthet megérteni, miért tört le Csou autójáról a bukócső

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország