KezdőlapFormula 1Steiner: Mazepinnel "nehéz lett volna" ilyen eredményt elérni

Steiner: Mazepinnel „nehéz lett volna” ilyen eredményt elérni

-

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke úgy véli, a Haas figyelemre méltó bahreini eredményét „nagyon nehéz lett volna” kivitelezni, ha Nikita Mazepin még mindig a csapat versenyzője lett volna.

A Haas az ukrajnai orosz inváziót követően felbontotta orosz kapcsolataival a szerződést, így versenyzőjükkel Mazepinnel és édesapja vállalatával, az Uralkali nevű kálium- és műtrágyagyárral.

Micsoda balszerencse, hogy pár nappal a szezonkezdés előtt kell megválniuk az egyik versenyzőjüktől – gondolhattuk elsőre. Mostanra azonban úgy tűnik, hogy jobban nem is alakulhatott volna a helyzet a csapat számára, mely tavaly egyetlen pontot sem szerzett az egész szezon során.

Mazepin helyére a 15 hónappal a menesztése után Kevin Magnussent hívta vissza, és a dán azonnal nagyot alkotott. A hetedik helyre kvalifikálta magát, majd ötödikként ért célba, amilyen jó eredményt a csapat közel négy éve nem tudott elérni. Ezzel az első verseny után a Haas csapat a harmadik helyen áll a bajnokságban.

Arra a kérdésre, hogy a Haas akkor is ilyen jól állna-e, ha Mazepin még mindig a csapatnál lenne, Steiner így válaszolt: „Ki tudja?”

„Az biztos, hogy Kevin visszahívása megmutatta, hogy mi lehetséges. Azt hiszem, nagyon nehéz lett volna, ha Nikita és Mick (Schumacher) lett volna a csapatban”

Schumacher is közel járt hozzá, hogy megszerezze első pontjait az F1-ben, a német pilóta a 11. helyen végzett.

Forrásgpfans.com