Steiner: Binotto azt mondta, hogy „bombasztikus” a Ferrari 2023-as motorja

A Haas főnöke, Günther Steiner jó híreket kapott a Ferrari hamarosan távozó csapatfőnökétől, Mattia Binottótól a Ferrari 2023-as projektjét illetően így reméli, hogy az az ő teljesítményükre is jótékony hatással lesz.

Guenther Steiner, Team Principal, Haas F1, Mattia Binotto, Team Principal, Ferrari, on the grid

Fotót készítette: Glenn Dunbar / Motorsport Images

A Haas üzleti stratégiája 2016 óta arra épül a Forma-1-ben, hogy a lehető legtöbb megvásárolható alkatrészt meg is vegyék a Ferraritól, míg a karosszéria elkészítését kiszervezik a Dallarához, így a többi csapatnál jóval kevesebb emberrel operálnak egész évben.

A két csapat közötti technikai kapcsolat még szorosabbá vált a 2022-es szezon előtt, ugyanis a Ferrari is kénytelen volt átcsoportosításokhoz kezdeni ahhoz, hogy beférjenek a költségsapka alá, így a Haas Simone Resta vezetésével saját munkacsoportot kapott Maranellóban.

Steiner a Lorenzo Bandini serleg átadásán Faenzában úgy nyilatkozott, hogy jó híreket kapott a Ferrari fejlesztési programjáról, és reméli, hogy így a Haas is megszilárdíthatja majd a helyét a középmezőnyben, az AlphaTauri előtt.

„Vehetjük úgy, hogy ez az év a csapat fejlődéséről szólt” – idézi Steinert a Ravenna Today. „Idén Kevin (Magnussen) szerzett nekünk egy pole-pozíciót. 2023-ban újabb lépést szeretnénk tenni, és minden versenyhétvégén harcolni szeretnénk a pontokért, hogy aztán egy nap a dobogóra is felállhassunk.”

„Merész célokra van szükségünk ahhoz, hogy fejlődést érjünk el. Az autó jövőre még erősebb lesz, és remélhetőleg ismét meg tudjuk majd verni az AlphaTaurit” – utalt a Red Bull B-csapatára, akik szintén shoppingolhatnak az anyacsapat raktárában.

Még több F1 hír:

A 2022-es szezonban a Ferrari erőforrásának teljesítménye az FIA-val kötött titkos megállapodásuk óta először ismét elérte a Mercedes és a Honda szintjét, de a motor megbízhatósága még nem érte el a kívánt szintet.

A 2023-as szezon előtt azonban még olyan fejlesztésekkel, amelyek szigorúan a motor megbízhatóságát javítják, változtathatnak az erőforráson, Steiner pedig jó híreket kapott a december 31-ig még a Ferrari csapatfőnökeként dolgozó Mattia Binottótól.

„Remélem, hogy szoros szezon lesz, mindenki olyat szeretne látni. Ha a Ferrari versenyképes lesz, akkor mi is. Csütörtökön találkoztam Matta Binottóval, aki azt mondta, hogy »bombasztikus« lesz a jövő évi motor.”

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Valtteri Bottas teljesen új külsőt villantott (videóval)
Következő cikk FIA: megfelelő büntetést kapott a Red Bull a „vérszomjas” lobbizás közepette

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország