KezdőlapFormula 1Spa teltházban reménykedik a 2021-es Belga GP-n

Spa teltházban reménykedik a 2021-es Belga GP-n

-

Spa-Francorchamps talán már úgy várhatja a nézőket az augusztus végén megrendezésre kerülő Belga GP-n, hogy az telt házas lehessen. A holland Formule 1 magazin azt állítja, hogy Belgiumban július 30. után a szabadtéri sportesemények talán visszatérhetnek a 100%-os kapacitásukhoz, amennyiben az oltási terv üteme így folytatódik. Alexander de Croo belga miniszterelnök megerősítette:

„A bizottságnak sikerült egy átfogó nyári tervet kidolgoznia, amelynek két pillére van. Az egyik az oltás, amely rendkívül jól halad, a másik a fokozott elővigyázatosság.”

A helyzet nem ilyen egyértelmű a szomszéd Hollandiában, ahol a zandvoorti verseny szervezői a jelek szerint arra készülnek, hogy lemondják a Holland GP-t, ha a nézők nem tudnak megjelenni. A pálya igazgatóját, Robert van Overdijket a Noordhollands Dagblad idézi:

„Olyan rendezvényt akarunk szervezni, ahol tele lehetnek a lelátók. Nincsen persze kristálygömbünk, de az elmondható, hogy egy pozitívabb szakaszba léptünk. Egyre többen oltatják be magukat, és a gyorstesztekkel sok ismeretet szereztünk a helyszínen.”

A hírek szerint 330 oldalas biztonsági tervet írtak a szeptember elején a megrendezendő Holland Nagydíjnak, és a források szerint „nagy reményeket” fűznek ennek az elfogadásához.