KezdőlapFormula 1Shwartzman ülhet majd a Ferrariba valamelyik pénteken

Shwartzman ülhet majd a Ferrariba valamelyik pénteken

-

A csapatoknak szezononként legalább két alkalommal, pénteki első edzésen lehetőséget kell adniuk a fiatalabb versenyzőknek, hogy azok megtapasztalhassák és megszokják az F1-es autó vezetését.

A Ferrari nyilvánosságra hozta annak a fiatal pilótának a kilétét, akivel az idei szezonban két FP1-es edzésen is helyettesíteni fogják a Leclerc-Sainz duó egy-egy tagját.

Ez a szerencsés versenyző Robert Shwartzman lesz, árulta el a csapat versenyigazgatója, Laurent Mekies. Az orosz versenyző az elmúlt szezonban második helyen végzett a Formula 2-es bajnokságban, és azt tervezi, hogy izraeli zászló alatt szerepel majd [Shwartzman Izraelben született].

„Számunkra Shwartzman lesz az, aki a két FP1-et teljesíti majd. Azt még nem döntöttük el pontosan, hogy melyik versenyeken” – mondta Mekies. „Nem olyan versenyeket választanánk, mint Szingapúr, vagy olyanokat, ahol a versenyzőknek több időre van szükségük. De nem hiszem, hogy gondot okozna, ha az egyik olyan hétvégén tennénk, amikor Pirelli-teszteket tartunk.”