KezdőlapFormula 1Shwartzman hosszú távon még lát esélyt az F1-re

Shwartzman hosszú távon még lát esélyt az F1-re

-

A Ferrari junior Robert Shwartzman elmondta, hogy még mindig lát esélyt arra, hogy egyszer bekerül a Forma-1-be, még ha abba bele is nyugodott, hogy ez nem jövőre lesz.

Az orosz 2019-ben F3-bajnok volt, tavaly negyedik lett az F2-ben, most pedig a harmadik helyen áll ugyanott. Megelőzi őt újonc csapattársa, Oscar Piastri, illetve Guanyu Zhou, akinek pedig lehet esélye bekerülni az F1-be az Alfa Romeo színeiben.

„Azt hiszem, ebben a szakaszban még nincs elég eredményem ahhoz, hogy azt mondhassam: „Nézzétek srácok, nyerek, hatalmas az előnyöm, miért nem beszéltek rólam”. Úgy gondolom, hogy még tanulnom és fejlődnöm kell a Formula 2-ben, erre ott van a mostani szezon második fele, szóval fejleszteni fogom magam, aztán majd egy kicsit többet gondolkodom a Forma-1-ről. Nyilvánvaló, hogy a Forma-1-ben most egy kicsit szűkös lenne, hiszen már csak egy hely maradt, de egyébként nem agyalok ezen, mert még mindig ott van a jövő, vannak még további évek” – áll hozzá optimistán Shwartzman. „A célom az, hogy a legjobbat hozzam ki magamból a Formula 2-ben, a lehető legjobb eredményeket érjem el, megszerezzem a bajnoki címet, és utána majd meglátjuk, mi lesz.”

A Prema versenyzője kiemelte, a maradék három versenyhétvégén az egykörös tempóján kell javítania. Eddig egyszer kvalifikált az első sorba, az összes többi alkalommal az első ötbe sem fért be.

„Ha feljebb akarok lépni, javítanom kell az időmérőkön” – tette hozzá. „A versenyteljesítményben kompetitívek és erősek voltunk, de a legtöbbször azzal nehezítettem meg az életemet, hogy nem ott kezdtem, ahol szerettem volna. Ott van Szocsi, Szaúd-Arábia és Abu-Dhabi, ahol megpróbálok minden apróságot megtalálni, hogy javítsak a kvalifikációs teljesítményemen. Ha ez sikerül, akkor úgy gondolom, hogy lesz esélyem a bajnokságban.”