KezdőlapFormula 1Senna S: Amit a Williams leszedett, azt a McLaren visszarakta

Senna S: Amit a Williams leszedett, azt a McLaren visszarakta

-

Még a szezon kezdete előtt jelentette be a Williams, hogy idén már nem kerül fel az autóikra az Ayrton Senna emléke előtt tisztelgő Senna S matrica.

Akkor a döntésük hátterében az állt, hogy végleg ki akartak lépni a brazil legenda örökéből, noha haláláig mindösszesen három versenyhétvégén vett részt a csapattal.

Legnagyobb sikereit azonban egy másik brit csapatnál, a McLarennél érte el, ott szerezte mind a három világbajnoki címét és számtalan győzelmet, dobogót és rekordot is.

A csapat pedig kapva kapott az alkalmon és ők „lenyúlták” a logót, így immár a papaya színű autókat díszíti a Senna S, ezzel az idei évben is emléket állítanak a mezőnyben az egykori bajnok emléke előtt.

A McLaren mindezt pedig a közösségi oldalaikon jelentették be, ami ráadásul egy jól látható helyen, a glória oldalán kapott helyet.

„Úgy érezzük, hogy az a helyes, hogy mi, mint McLaren elismerjük Ayrton Senna hatását a sportágunkra oly módon, hogy magunkkal visszük a nevét bárhol is versenyezzünk.” – olvasható az Insta-posztban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

McLaren (@mclaren) által megosztott bejegyzés

Twitteren pedig egy rövid videóban emlékeztek meg Sennáról, szintén kitérve arra, hogy Monacótól ily módon viszik tovább az emlékét, ahol kiemelték, hogy a bátorsága, elkötelezettsége és leleményessége mind a mai napig mércét jelent a csapat számára.